Wyniki dla
Polska
Skrobia kukurydziana ma szerokie zastosowanie w produkcji deserów, wyrobów cukierniczych, fast foodów, kiełbas, marynat, sosów, polew, zup suchych, premiksów do sosów i dań gotowych. Skrobia kukurydziana znajduje również zastosowanie w przemyśle papierniczym, tekstylnym, tekturowym i klejowym. W zastosowaniach farmaceutycznych i medycznych skrobia kukurydziana wykorzystywana jest m.in. jako smar do rękawic chirurgicznych. W kosmetyce produkt może być substytutem talku w artykułach dla niemowląt. Inne zastosowania obejmują segment żywienia zwierząt dla zwierząt gospodarskich, drobiu i pasz dla ryb.
Poproś o wycenęPolska
Skrobia kukurydziana, nazywana również maizeną, pozyskiwana jest z białych pręcików kukurydzy, w odróżnieniu od mąki kukurydzianej, którą pozyskuje się z ziaren kukurydzy. Ma biały kolor i nie posiada smaku, ani zapachu. Przybiera postać sproszkowaną. W połączeniu z odpowiednią ilością wody tworzy rodzaj kleiku.Maizena należy do produktów dietetycznych, jest bezglutenowa, dobrze rozpuszcza się w wodzie. <strong>Skład:</strong> skrobia kukurydziana <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1505kJ/354kcal - 18% RWS*Tłuszcz 0,1g <1%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g - 0%Węglowodany 88g - 34%w tym cukry 0g - 0%Białko 0,3g <1%Sól 0,025g <1%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza <strong>Stosowanie</strong>Skrobia może być stosowana jako zamiennik mąki, do zagęszczania zup i sosów, do wyrobu domowego pieczywa, budyniu i ciast.Maizenę można również wykorzystać do czyszczenia powierzchni z różnego rodzaju plam (olej, żywnośc, krew).
Poproś o wycenęPolska
Skrobię ziemniaczaną otrzymuje się poprzez mechaniczne oddzielenie jej od pozostałych części ziemniaka poprzez płukanie, czyszczenie, suszenie i przesiewanie. Skrobia ziemniaczana jest produktem bezglutenowym mającym zastosowanie do towarów przeznaczonych dla klientów z nietolerancją glutenu. Natywna skrobia ziemniaczana to czysto biały proszek bez obcego zapachu i neutralnego smaku, dzięki czemu idealnie nadaje się do zmiany tekstury produktów bez ingerencji w ich smak. Jego właściwości wiążące i zatrzymujące wilgoć sprawiają, że jest popularnym składnikiem w segmencie piekarniczym. W porównaniu ze skrobią kukurydzianą, natywna skrobia ziemniaczana pozostaje stabilna w wysokich temperaturach.
Poproś o wycenęSprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?
Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby
Wyniki dla
Skrobia kukurydziana - Import eksportLiczba wyników
3 ProduktyKategorii firm