Wyniki dla
Polska
Skrobię ziemniaczaną otrzymuje się poprzez mechaniczne oddzielenie jej od pozostałych części ziemniaka poprzez płukanie, czyszczenie, suszenie i przesiewanie. Skrobia ziemniaczana jest produktem bezglutenowym mającym zastosowanie do towarów przeznaczonych dla klientów z nietolerancją glutenu. Natywna skrobia ziemniaczana to czysto biały proszek bez obcego zapachu i neutralnego smaku, dzięki czemu idealnie nadaje się do zmiany tekstury produktów bez ingerencji w ich smak. Jego właściwości wiążące i zatrzymujące wilgoć sprawiają, że jest popularnym składnikiem w segmencie piekarniczym. W porównaniu ze skrobią kukurydzianą, natywna skrobia ziemniaczana pozostaje stabilna w wysokich temperaturach.
Poproś o wycenęSprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?
Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby
Wyniki dla
Skrobia ziemniaczana - Import eksportLiczba wyników
1 ProdukujeKategorii firm
Rubryki