Wyniki dla
Polska
Płatki drożdżowe wyglądem przypominają tartą bułkę, są przygotowane z nieaktywnych drożdży, naturalnego źródła witamin z grupy B (B1, B2, B3 i B8), H i D oraz wielu mikro- i makroelementów. Mają oryginalny orzechowo-serowy smak, świetnie smakują z warzywami korzeniowymi i strączkowymi. Często używane w kuchni przez osoby na dietach wegańskiej i wegetariańskiej.Płatki są źródłem białka oraz błonnika, który reguluje pracę układu pokarmowego oraz wzbogaca florę bakteryjną jelit. Witaminy z grupy B wpływają korzystnie na kondycje skóry, włosów oraz paznokci oraz wzmacniają układ nerwowy. <strong>Skład:</strong> drożdże (Saccharomyces cerevisiae) <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1387kJ/331kcal - 17% RWS*Tłuszcz 5g - 7%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7g - 9%Węglowodany 9g - 3%w tym cukry 8g - 9%Białko 49g - 98%Błonnik 27gSól 0,5g - 8%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza <strong>Stosowanie</strong>Płatki drożdżowe stosuje się do podkreślenia smak
Poproś o wycenęSprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?
Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby
Wyniki dla
Drożdże - Import eksportLiczba wyników
1 ProdukujeKraj
Kategorii firm