Wyniki dla
Polska
Mąka migdałowa wytwarzana jest ze zmielonych migdałów. Jest mąką bezglutenową oraz z niskim indeksem glikemicznym. Zarówno migdały, jak i mąka z nich wytwarzana, są skarbnicą składników odżywczych. Znajdziemy w nich między innymi białko oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), minerały, takie jak: magnez, fosfor, wapń i potas oraz witaminy ze szczególnym uwzględnieniem witaminy E, uznawanej przez wielu za witaminę młodości. Wśród wszystkich orzechów migdały wyróżnia najwyższa zawartość tej witaminy. Mąka migdałowa jest składnikiem popularnej diety ketogenicznej. Ma niską zawartość węglowodanów i stanowi doskonałe źródło NNKT oraz białka. Używana jest również do przygotowania bezglutenowych potraw i deserów.
Poproś o wycenęPolska
Mąka migdałowa powstała w 100% w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów. Posiada charakterystyczny migdałowy smak i jest bardzo sycąca. Zawiera naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe, sporo białka, żelaza i witaminy E oraz witamin z grupy B. Nie zawiera glutenu. Posiada niski IG i jest dużo mniej kaloryczna niż mąka pszenna. Mąka migdałowa polecana jest osobom na diecie bezglutenowej i dbającym o linię. <strong>Skład:</strong> mąka migdałowa <strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 2704kJ/653kcal - 33% RWS*Tłuszcz 52,52g - 75%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,95g - 20%Węglowodany 18,67g - 7%w tym cukry 4,63g - 5%Białko 21,4g - 43%Błonnik 9,9gSól 0,048g <1%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza <strong>Stosowanie</strong>Mąka migdałowa nadaje się do wielu potraw, w szczególności do dań słodkich: naleśników, muffinek, gofrów, omletów na słodko, różnego rodzaju wypieków. Może też być dodatkiem do mięsnych panierek.
Poproś o wycenęSprzedajesz czy produkujesz podobne wyroby?
Zapisz się na stronę europages i zindeksuj swoje wyroby
Wyniki dla
Mąka migdałowa - Import eksportLiczba wyników
2 ProduktyKraj
Kategorii firm