...Dr. Paul Lohmann® oferuje di-potasowy oksalat-1-wodny w postaci drobnego proszku oraz kryształów w czystej chemicznie formie. W obszarze pielęgnacji jamy ustnej stosuje się go do desensytyzacji bólu. W zastosowaniach przemysłowych wykorzystuje się go jako źródło potasu dla elektrod do spawania plazmowego, kompleksującego i osadowego dla metali oraz do produkcji i modyfikacji powierzchni...
Niemcy, Bad Bentheim
... witamin, potasu i magnezu. Grzyb maitake jest głównie używany w kuchni azjatyckiej. Grzyb lwiej grzywy wspiera układ odpornościowy i pozytywnie wpływa na zdolność koncentracji. Cordyceps stymuluje i wzmacnia układ odpornościowy oraz spowalnia go, gdy jest nadaktywny. Grzyb Tremella / srebrna słuchawka. Grzyb srebrna słuchawka zawiera więcej witaminy D niż jakiekolwiek inne źródło pokarmowe i jest również bogaty w przeciwutleniacze.
Polska, Brzozów
... zdrowiem oraz dobrym samopoczuciem. Trawa jęczmienna to naturalne źródło witamin, białek, składników mineralnych. Jest źródłem witamin B6, C, kwasu foliowego, wapnia, żelaza, magnezu, potasu, cynku. Posiada wysoką zawartość błonnika. Trawa większości zbóż zawiera również śladowe ilości witaminy B12.Wapń przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni...
Włochy, Formigine
...Shiitake (nazwa naukowa Lentinus Edodes) to grzyby lecznicze pochodzące z Dalekiego Wschodu. Są bogate w białko, zawierają dobre ilości witaminy D. Stanowią ważne źródło witamin z grupy B oraz wielu minerałów, w tym żelaza, potasu, fosforu, magnezu, wapnia i siarki.
...Mango to nie tylko owoc, ale także symbol kulturowy. Kojarzy się z dobrobytem i jest wykorzystywane w festiwalach do dekoracji drzwi i hal. Jednak jego bogactwo wykracza poza tradycję; to skarb odżywczy. Mango Zayma to doskonałe źródło witamin, węglowodanów, potasu, magnezu i błonnika. Każdy kęs to doświadczenie samo w sobie: doskonała równowaga między słodyczą a kwasowością, która zachwyca...
Hiszpania, Paterna
...FOSFITAL EXTRA to biostymulator oparty na fosforanie potasu, który pełni podwójną funkcję w uprawach: z jednej strony działa jako źródło fosforu i potasu, a z drugiej strony stymuluje mechanizmy obronne roślin przeciwko patogenom grzybowym zarówno w korzeniach, jak i w szyjkach, łodygach, owocach itp., dzięki obecności fosforu w postaci jonu fosforanowego.
Tunezja, Kebili
... lub gorzki (utwardzony), to jest skorupa (pocisk) owocu, oleisty ziarno o jasnym, chrupiącym (żywym) miąższu, może być słodki (łagodny) lub gorzki (utwardzony) (dzika odmiana). To orzech o dużym znaczeniu odżywczym z powodu swojej bogatej zawartości fitosteroli, kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, białka, błonnika, witamin (B1, B2, B3 i E), magnezu, manganu, miedzi, fosforu, żelaza, cynku, wapnia i potasu. To dobre źródło energii o wysokiej zawartości kalorii.
...Suszone pomidory są bogate w witaminy A, C i K oraz w niacynę. Pełnią rolę antyoksydacyjną w walce z rakiem. Dzięki witaminom B1 i B2 oraz zawartości potasu, wapnia i żelaza, suszone pomidory stanowią źródło zdrowia. Zapobiegają anemii, która zaczyna się od niedoboru żelaza.
Włochy, Monterotondo
... pozbawione osłonki, a następnie rozdrabniane na „nibs”. Źródło magnezu, potasu i żelaza, występuje w formie granuli, idealnej do wykorzystania w przygotowywaniu produktów spożywczych, jako dekoracja i chrupiący akcent w ciastach i przepisach, zarówno słodkich, jak i słonych.
Turcja, Bursa
...Olitar KTS to nawoz 100% rozpuszczalny w wodzie, wolny od chloru, produkowany w technologii NOCH, który może być stosowany w każdym systemie nawadniania. Jest to bardzo silne źródło potasu i niezwykle stabilne. Olitar KTS zapobiega utlenianiu mikroelementów znajdujących się w glebie dostarczanych przez fertygację i zapewnia pobieranie składników odżywczych przez rośliny. Nie występuje wiązanie kremowe, a pH gleby w glebach alkalicznych obniża się, co zwiększa odporność roślin na choroby oraz wydłuża ich trwałość.
Francja, Paris
...Banan jest owocem lub jagodą pochodzącą z kwiatostanu bananowca. Banan jest owocem, który zazwyczaj jest bezpłodny i pochodzi z udomowionych odmian. Tylko owoce dzikich bananowców oraz niektóre odmiany udomowione zawierają nasiona. Banan jest zazwyczaj żółty z brązowymi plamkami, gdy jest dojrzały, a zielony, gdy nie jest. Źródło delikatnych włókien Doskonałe źródło potasu Bogaty w witaminy, minerały i przeciwutleniacze...
ufs.country_names.RU, Moscow
...Niesamowite źródło białka i składników odżywczych. 95% białek jest trawionych przez ludzki organizm. Proszek spirulinowy jest doskonałym źródłem witaminy B, a także potasu, wapnia, żelaza i cynku. Najlepsze źródło witaminy B12. Waga netto: 28 g. Waga brutto: 420 g. Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze 18 ± 3 °C i wilgotności względnej...
Turcja, Denizli
...Naturalnie są również niskosodowe i stanowią dobre źródło błonnika. Mniejsze spożycie soli może pomóc w zmniejszeniu ryzyka chorób serca, nadciśnienia i udarów. Ogólnie rzecz biorąc, grzyby są idealnym pokarmem dla wszystkich dbających o zdrowie, a także dla osób z chorobami serca, nadciśnieniem, cukrzycą i otyłością. Grzyby są również doskonałym źródłem białka dla wegetarian. Uprawiane grzyby są...
Włochy, Lauro
... śniadaniowych, sałatek, sosów, budyniów lub wykorzystać do nadania chrupkości i smaku daniom głównym, rybom i mięsom. Co więcej, są naprawdę cenne w cukiernictwie i lodziarstwie, ponieważ stanowią podstawowy składnik wielu kreacji, takich jak kremy, lody i ciasta. Orzechy laskowe, obrane i prażone, oprócz tego, że są pyszne i nieodparte, są również korzystne dla naszego organizmu: są bogate w witaminę E, przeciwutleniacz przydatny w zapobieganiu niektórym rodzajom nowotworów, oraz stanowią doskonałe źródło fosforu, potasu, wapnia i białka.
Francja, Capdenac Gare
...VÉGÉNUTRIL to gama preparatów opartych na 100% roślinnych białkach (soja lub groch), o niskiej kwasowości, mało alergizujących, bez aspartamu i słodzików, dla osób ceniących naturalność i dbających o swoje samopoczucie: • Dostarczanie witamin z grupy B: witamina B6 uczestniczy w metabolizmie białek, witaminy B1, B6 i B12 przyczyniają się do metabolizmu energetycznego. • Źródło potasu. Ten...
Francja, Issou
...stanowi dobre źródło potasu i błonnika, a także dostarcza cztery gramy białka na 100 gramów. Składniki Białka grochu i ryżu Kakao w proszku Aromat kakao Sukraloza Witamina B12 Aby schudnąć: używaj jej jako zamiennika posiłku lub jako przekąski.
Turcja, Trabzon
...Jak sugeruje nazwa, miód kasztanowy jest produkowany przez pszczoły, które żywią się drzewami kasztanowymi. Jest bardzo popularny we Włoszech. Ten miód ma bursztynowy kolor, intensywny aromatyczny smak i lekko gorzki posmak. Właściwości Ma niski indeks glikemiczny, dlatego jest dobrym wyborem dla osób z cukrzycą. Posiada szczególnie silne właściwości przeciwutleniające. Stanowi bogate źródło potasu, wapnia i manganu. Poprawia funkcjonowanie układu krążenia. Wzmacnia układ odpornościowy.
Turcja, Bandirma
...Dzięki zawartości kwasu humusowego i fulwowego oraz potasu, produkt ten dostarcza roślinom organicznych substancji oraz potasu niezbędnego do ich rozwoju. Black Diamond Kwas Humusowy przyspiesza podział komórek. W związku z tym, wzrost i rozwój rośliny również przyspiesza. . Przyspiesza tworzenie i rozwój korzeni. Wzmacnia korzenie. Pobudza tworzenie korzeni włosowatych. . Przyspiesza kiełkowanie...
... pyszne, słodkie owoce w kolorze od jasnobrązowego do ciemnobrązowego. Morele są doskonałym źródłem witamin C i potasu, a dzięki braku dodatków, konserwantów oraz dodanego soli i cukru stanowią idealną zdrową przekąskę. Organiczne, naturalne źródło błonnika, naturalne źródło żelaza i witaminy A, naturalnie niskotłuszczowe, bezglutenowe, bez sztucznych dodatków, odpowiednie dla wegan i wegetarian.
Wielka Brytania, Broadway
...Wśród najczęściej spożywanych orzechów na świecie, migdały są zdrowe, pożywne, korzystne dla serca i zdecydowanie stanowią dobre źródło energii. Każda uncja migdałów zawiera 13 g tłuszczów nienasyconych i tylko 1 g tłuszczów nasyconych. Nie zawierają cholesterolu, są doskonałym źródłem magnezu, potasu, fosforu i żelaza. Zawierają również alfa-tokoferol, witaminę E. 1 uncja migdałów = 23 migdały Profil bezpieczeństwa: Migdały mogą zawierać elementy alergenne dla niektórych osób.
Turcja, Konya
...BAT-K to specjalne źródło potasu, w pełni wyprodukowane z guana nietoperzy i źródeł roślinnych. Zostało opracowane szczególnie w celu poprawy formowania małych owoców i jakości w warzywach. Dzięki aminokwasom pochodzącym z guana nietoperzy, mikroorganizmom oraz specjalnym chelatom organicznym, składniki te są szybko przyswajane przez rośliny zarówno przez liście, jak i przez glebę. Szybko wykazuje swoje działanie na stosowanych produktach. Wydłuża okres przechowywania owoców po zbiorach. Wykazuje pozytywny wpływ na czynniki jakościowe, co przynosi korzyści naszym producentom.
Francja, Laval
...BARIBA to młoda firma z Mayenne w zachodniej Francji, tworząca smaki i dobrobyt poprzez innowacyjne napoje BIO, odżywcze na bazie superżywności, głównie pulpy SUPER-OWOCA "BAOBAB BIO & MIEL BIO", bez konserwantów ani sztucznych aromatów. Napoje bezalkoholowe pochodzące z natury, unikalne, egzotyczne, zdrowe, orzeźwiające, źródło witaminy C, magnezu, potasu i superantyoksydantów, które można...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania