...4-hydroksykumaryna należy do grupy pochodnych kumaryny. Intermediant ten jest wykorzystywany w przemyśle farmaceutycznym i rolniczym. Stosuje się go głównie do produkcji antykoagulantów, takich jak warfaryna, oraz rodentycydów.
Nazwa: 4-hydroksykumaryna
Numer CAS: 1076-38-6
Zastosowanie: Intermediant warfaryny
Zastosowanie 2: Rodentycyd
Synonim: 4-Kumarynol
Synonim 2: Kwas benzotetranowy...
...Kwas 4-hydroksycynamonowy (kwas p-kumarowy) jest naturalnym pochodnym kwasu cynamonowego. Można go znaleźć w różnych produktach spożywczych, takich jak orzeszki ziemne, pomidory, czosnek oraz w napojach, takich jak wino i herbata. Jednak kwas 4-hydroksycynamonowy może być również produkowany z ligniny oraz metodami biosyntetycznymi.
Nr kat.: NST-10-99
CAS: 501-98-4
Czystość: 98% (HPLC)
Wzór chemiczny: C9H8O3
Masa cząsteczkowa: 368,38...
...Główne składniki biochemiczne: Linalolowy octan (=35,10%), Linalol (=26,34%), Cis Beta-Ocimen (=11,36%), Terpinene 4-ol (=6,84%).
Alergeny: Linalol (=26,34%), Geraniol (=0,86%), D-Limonen (0,74%), Kumaryna (=0,18%).
Z produkcji na produkcję skład olejków eterycznych się zmienia, ponieważ warunki, w jakich rośnie roślina, nigdy nie są identyczne z roku na rok. Skład oleju w Twojej butelce jest...
... METOKSYDIBENZOILMETAN. LIMONEN. KUMARYNA. ALFA-IZOMETYLOWY IONON. ETYLOHEKSYLOWY SALICYLAT. CYTRAL. CYNAMAL. METYL 2-OCTYNOAT. LINALOOL. BHT. GERANIOLOWY. CI 19140/ŻÓŁTY 5. CI 15985/ŻÓŁTY 6. CI 14700/CZERWONY 4. [C3381A]","Conseil d'utilisation":"Zalecenia dotyczące użycia","La marque Azzaro":"Marka Azzaro","Ingrédients":"Składniki","Vaporisez le parfum sur le cou, la nuque, derrière les oreilles...
... rutyny, która wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, poprawia odporność i wspomaga trawienie. Kumaryna, zawarta w malinach, wpływa na zdolność malin do normalizacji krzepnięcia krwi i wzmacniania naczyń krwionośnych.
Maliny są jednym z najlepszych owoców. Można je śmiało nazwać głównym owocem w leczeniu przeziębień. Korzyści płynące z malin są nieograniczone.
Owoce malin mają wyjątkowo wysokie właściwości odżywcze, smakowe, dietetyczne oraz szczególny aromat. Zawierają cukry (4,5-11,5%), kwasy jabłkowy, cytrynowy, salicylowy (1-2%), witaminy C (9-44%), A i B, olejki eteryczne.