Firma Absciss, założona w 1998 roku, jest ewolucją osobistego przedsiębiorstwa Jacques'a Garniera. Specjalizując się w 1985 roku w szkłach laboratoryjnych, przekształciła się w sprzedaż i produkcję specjalistycznego sprzętu laboratoryjnego. W 1998 roku, przy zakładaniu Absciss, podjęto decyzję o ograniczeniu działalności związanej ze szkłem i skoncentrowaniu się wyłącznie na badaniach i realizacji...
Witamy na Emotions Market—ekskluzywnej tablicy ogłoszeń, która ma na celu łączenie ludzi z transformującymi, multisensorycznymi doświadczeniami, które wywołują szereg emocji. Nasza platforma znajduje się na skrzyżowaniu koła emocji Plutchika oraz trzech zasad doświadczeń multisensorycznych według Velasco i Obrista, gdzie utalentowani twórcy doświadczeń starannie projektują i organizują immersyjne ...
...które rozpoczynają działalność, oraz mistrzowskie kursy dla doświadczonych serowarów. Zajmuje się krytyką z analiząsensoryczną, a w razie potrzeby z analizą mikrobiologiczną, w celu zidentyfikowania źródła wad serów i zaproponowania technologicznych rozwiązań ich eliminacji.
... analizasensoryczna, anatomo-patologia, produkcja auto-wakcin, rozwój rozwiązań biobójczych opartych na bakteriofagach. Dział IT ControlVet opracował różne innowacyjne rozwiązania informatyczne, dostosowane do każdego poziomu łańcucha żywnościowego oraz dla laboratoriów, dostosowane do potrzeb każdego klienta. Każdy klient ma dostęp do bezpiecznego, zamkniętego obszaru, dostępnego za pomocą kodów bezpieczeństwa. Dzięki temu narzędziu każda firma może uzyskać dostęp do wyników laboratoryjnych, audytów oraz kontroli szkodników i przetwarzać informacje w sposób bardzo przydatny dla zarządzania.
... pomysły na rozwój nowych produktów.
Analiza Predykcyjna: Odpowiadanie na problemy produkcyjne z większą precyzją i wyprzedzeniem w porównaniu do metod obecnie stosowanych. Wykorzystanie uczenia maszynowego do interpretacji zebranych danych i dostarczania łatwych do odczytania informacji, które umożliwiają szybkie i celowe działania.
Analiza i Doradztwo: Kwalifikowane doradztwo już na wczesnych etapach projektu w celu wspólnego określenia celów i obszarów interwencji oraz wyboru najbardziej odpowiednich rozwiązań do specyficznych potrzeb.
...Analizasensoryczna, chemiczna i mikrobiologiczna żywności, wody pitnej/mineralnej, doradztwo prawne w zakresie żywności; audyty higieniczne; szkolenia z higieny.
Analiza żywności (sensoryczna, fizykochemiczna, mikrobiologiczna, szybkie testy mikrobiologiczne i bakteriologiczne, mikrofalowa, podczerwień, rentgenowska, gęstość i inne technologie).