Francja, Objat
...Składniki: Czekolada mleczna 38% pochodzenie spoza UE (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, kakao, emulgator: lecytyna rzepakowa), praliné z migdałów i orzechów laskowych (cukier, orzechy laskowe, migdały, masło, emulgator: lecytyna rzepakowa). Wartości odżywcze na 100g: Energia 2372Kj, 569Kcal, tłuszcze 38g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 22g, węglowodany 51g, w tym cukry 50g, białko 5.8g, sól 0.07g.
Belgia, Wommelgem
...Asortyment mlecznych, białych i ciemnych czekolad z pysznym nadzieniem ukryty w eleganckim białym pudełku prezentowym Le Voyage, ozdobionym złotymi elementami oraz dodatkowo udekorowanym satynową wstążką, w najpiękniejszy sposób dopełni świąteczną atmosferę i stanowi odpowiedni oraz godny prezent. Ciemna czekolada zawiera co najmniej 50% stałych składników kakaowych. Mleczna czekolada zawiera co najmniej 33% stałych składników kakaowych oraz 14% stałych składników mlecznych. Biała czekolada zawiera co najmniej 26% stałych składników kakaowych oraz 22% stałych składników mlecznych.
Piekarnia i czekoladziarnia premium, z siedzibą w Nantes. Działa od 1948 roku. Specjalności Nantes: ciasta ryżowe, armoricain, ciasta Nantes, kolekcjonerskie z podróży do Nantes, czekolady z winogron z Nantes, karmel z solonym masłem itd. Ciasta: tarty, eklery, desery, ptysie na każdą okazję: ślub, urodziny, podwieczorek, posiłki itd. Oferowane produkty: makaroniki, zestaw makaroników, czekolada...