...Winiarstwo tradycyjne: tłoczenie, klarowanie,
fermentacja na osadzie w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury
przez około dwanaście miesięcy.
NOTATKI DEGUSTACYJNE
Piękny złocisty kolor, klarowny, z błyszczącymi refleksami. Nos
ujawnia intensywny bukiet delikatnie łączący
aromaty owoców egzotycznych (mango, ananas) oraz owoców
suszone (orzechy laskowe, migdały). Atak w ustach...
... w zależności od dojrzałości. Klarowanie i fermentacja w beczkach. Bezpośrednia fermentacja w beczkach, dojrzewanie wielkiego wina przez 18 miesięcy w beczkach (1/3 nowe drewno) z batonnage osadów.
Oko: kryształowa barwa, jasny złoty kolor z zielonkawymi refleksami.
Rada winiarza: serwować w temperaturze 10-12°C.
Zawartość alkoholu: 13,5%.
Czas przechowywania: 25 lat.
Opakowanie: Karton z 6 butelkami po 75cl.
Domaine: Domaine de Chevalier.
Appellation: Pessac-Léognan.
Rocznik: 2017.
Uprawa: Zrównoważona.
Etykieta: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée).