...Ciasto z orzechami laskowymi i klementynką.
To pyszne małe ciasto korsykańskie jest przygotowywane na podstawie smakowitego przepisu
Waga: 190 g
Składniki: Migdały 65%, Cukier, Miód AOP z Korsyki, Syrop glukozowy. Może zawierać śladowe ilości innych
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła
Deklaracja żywieniowa na: 100 g
Energia: 1805 kJ (432 kcal)
Tłuszcze: 27 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
Węglowodany: 38 g
w tym Cukry: 19 g
Białko: 7,3 g
Sól: 0,41 g...
...Makaroniki zostały stworzone w krajach arabskich, gdy Europejczycy zaczęli nawigować daleko od swoich ziem.
W średniowieczu "makaronik" oznaczał dwa różne produkty: ciasto, ale także zupę z elementami mąki, którą jedzono z tartym serem, cynamonem i szafranem, a od XVII wieku nazywano ją "makaronem".
Makaronik pojawił się w Europie w średniowieczu, najpierw we Włoszech, pod nazwą maccherone...
...Mochi Czekoladowo-Orzechowe to cała przyjemność z zamrożonego serca kakaowego z delikatnie zmielonymi kawałkami orzechów laskowych, owinięte w delikatne ciasto ryżowe z kakao. Pokochasz to…...