Francja, Appietto
...Ciasto z orzechami laskowymi i klementynką. To pyszne małe ciasto korsykańskie jest przygotowywane na podstawie smakowitego przepisu Waga: 190 g Składniki: Migdały 65%, Cukier, Miód AOP z Korsyki, Syrop glukozowy. Może zawierać śladowe ilości innych Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła Deklaracja żywieniowa na: 100 g Energia: 1805 kJ (432 kcal) Tłuszcze: 27 g Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g Węglowodany: 38 g w tym Cukry: 19 g Białko: 7,3 g Sól: 0,41 g...
...Makaroniki zostały stworzone w krajach arabskich, gdy Europejczycy zaczęli nawigować daleko od swoich ziem. W średniowieczu "makaronik" oznaczał dwa różne produkty: ciasto, ale także zupę z elementami mąki, którą jedzono z tartym serem, cynamonem i szafranem, a od XVII wieku nazywano ją "makaronem". Makaronik pojawił się w Europie w średniowieczu, najpierw we Włoszech, pod nazwą maccherone...
Francja, La Ciotat
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania