... wymiotom u osób podatnych na chorobę lokomocyjną oraz u kobiet w ciąży. W imbirze odkryto około czterdziestu związków antyoksydacyjnych.
Porady dotyczące degustacji
Spożywać jako słodką przekąskę, z kawą lub na deser.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od światła.
Składniki
Imbir*, ciemna czekolada* (masa kakaowa*, cukier*, masło kakaowe*, wanilia*)
*pochodzące z rolnictwa ekologicznego...
...ziarna kawy palone 100% Arabica, ciemna czekolada (ziarna kakao, cukier, masło kakaowe, emulgator lecytyna słonecznikowa, wanilia), proszek kakaowy.
Wartości odżywcze na 100g: Energia 449kJ / 108kcal, Tłuszcze 7,7g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,6g, Węglowodany 6,0g, w tym cukry 5,2g, Białko 2,0g.
Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym (16-18°C).
Waga netto: 130g
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy...
...Kremowa mieszanka o typowo włoskim smaku. Połączenie najlepszych kaw Arabica i Robusta o słodkim smaku i bogatym aromacie. Aromatyczna filiżanka, z delikatną, ledwie wyczuwalną kwasowością, zapachami tostowanego chleba, owocowymi i przyprawowymi nutami oraz intensywnym aromatem kakao. Wyraźny posmak kakao, który przypomina ciemną czekoladę.
Skład: 40% Arabica, 60% Robusta - Intensywność 10...