...Ce Shembati z Burundi to mikro-partia uprawiana w regionie farmy Mbirizi, gdzie Salum, samouk, od lat pracuje nad poprawą jakości swojej kawy.
To rzadkie ziarno, niezwykle bogate w smaku, o czekoladowych aromatach, z nutą migdałów i przypraw. Proces fermentacji naturalnej (suszonej na afrykańskich łóżkach) nadaje mu wspaniałą intensywność aromatyczną oraz piękną trwałość w ustach. Wyjątkowa kawa, która przeniesie Cię do regionu Kayanza, doskonale sprawdzi się zarówno w parzeniu filtrowanym, jak i w espresso.
Dostępna w formacie 250g.
Ziarna lub mielona.
... zachować jak najwięcej aromatów.
Opinia eksperta:
„Kiedy mówimy o metodzie parzenia, od razu myślimy o Chemexie. I nic dziwnego, to gwiazda Slow Coffee. To ekspres do degustacji kawy. Oferuje nam bardzo delikatną kawę, bliską naparowi, z niezrównaną mocą aromatyczną. To naprawdę idealny sposób na picie kawy po posiłku i do dzielenia się.”...
...Waga: 150g wosku
+ / - 30h palenia
Wosk sojowy roślinny i zapach wyprodukowane w Grasse, certyfikowane zgodnie z europejskimi normami IFRA.
Gwarancja braku substancji CMR (substancje rakotwórcze, mutagenne i reprodukcyjne).
Nie zawiera ftalanów.
*Wszystkie świece są ręcznie robione, dlatego produkt, który otrzymasz, może nie wyglądać dokładnie jak na zdjęciu.
Piramida zapachowa
Nuty: Kawa / Słodkie / Waniliowe
Głowa: mleko/śmietana
Serce: kawa/kakao w proszku
Podstawa: wanilia/cukier...
... całym świecie i regularnie nagradzana podczas różnych międzynarodowych konkursów alkoholi (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Piernik
Winnice uprawiane na glebie wapiennej i krzemiennej dają okrągłe i łagodne destylaty, które po destylacji na osadzie rozwijają złożone aromaty o nutach przyprawowych.
Palona kawa
Podczas produkcji naszych beczek, opalamy deski, aby nadać im kształt, ale...
...Wartość szlachetna i bardzo pewna AOC Pauillac, Grand Cru Lynch-Moussas ujawnia wspaniałą złożoność aromatyczną podczas degustacji. Bardzo eleganckie nuty skóry, cedru i pudełka na cygara harmonijnie łączą się z aromatami przypominającymi palenie (kawa) oraz przyprawy (pieprz, lukrecja, eukaliptus) i owoce czarne (śliwka, jeżyna). Materia jest gęsta, ale pełna gracji, a taniny mają piękną...
...Kremowa mieszanka o typowo włoskim smaku. Połączenie najlepszych kaw Arabica i Robusta o słodkim smaku i bogatym aromacie. Aromatyczna filiżanka, z delikatną, ledwie wyczuwalną kwasowością, zapachami tostowanego chleba, owocowymi i przyprawowymi nutami oraz intensywnym aromatem kakao. Wyraźny posmak kakao, który przypomina ciemną czekoladę.
Skład: 40% Arabica, 60% Robusta - Intensywność 10...