...porzeczki i jeżyny, delikatnie wzbogacone słodkimi przyprawami i wanilią. Następnie rozwija się w kierunku pikantnych przypraw i różowych jagód. W ustach atak jest okrągły i mięsisty, z nutami przyprawowymi, a następnie przechodzi w smakowite nuty czarnych owoców i nuty drewniane, które wspierają piękne i długie zakończenie.
POŁĄCZENIE POTRAW-WINA: Mięsa czerwone, mięsa w sosie, grzyby, sery
SERWIS: 18-20°C
PRZECHOWYWANIE: Do picia teraz lub będzie się poprawiać przez następne 5 lat...
...Cépages : 100% Caladoc
Age des vignes : 15 ans
Terroir : Argilo-calcaire
Vendange : Machine
Dégustation :
• Robe : Czerwony głęboki, refleksy fioletowe
• 1er nez : Owoce czerwone
• 2ieme nez : Nuty przyprawowe
• En bouche : Owoce czerwone, równowaga i świeżość
• Caudalie longue
Accord mets/vins :
Potrawy regionalne, mięsa, wędliny Garde : 4 à 5 ans
Vinification :
Eraflage/Foulage.
Plan de macération 10 jours à 24° pour conserver la fraîcheur et le fruit.
Marc pressé et ajouté au jus de goutte.
FML sur lies fines dans l’hiver jusqu’à mise en bouteille.
... przyjętego w XIII wieku przez imperium Khmerów. Uprawa ta była wspierana w XIX wieku przez francuskie protektorat, a podczas rządów Czerwonych Khmerów w latach 1974-1979 niemal całkowicie zniknęła.
Waga netto: 250 gr
Składniki: czerwony pieprz z Kampot
Gatunek botaniczny: Piper nigrum
Okres zbiorów: Luty - kwiecień...
... odrobiną Syrah dla owoców i przypraw.
Pozwól mu oczarować twój nos i zaskoczyć twoje kubki smakowe, będzie idealnym partnerem dla sera koziego lub grillowanego mięsa czerwonego lub w sosie. Dowód w kieliszku!
Idealnie podawany w temperaturze 12°C-14°C...
... jakość pod względem białkowym i odżywczym w porównaniu do mięsa. Dlatego nie produkujemy wyrobów na bazie VSM.
Oferujemy wołowinę, kurczaka, cielęcinę, jagnięcinę oraz halal wędliny.
Nasze produkty są dostępne w wersji świeżej lub mrożonej.
Jesteśmy dumni z tego, że sprzedajemy francuskie i europejskie mięso oraz drób halal, które są certyfikowane Achahada.