Les Chocolats de Balata to rzemieślnicza czekolada, która specjalizuje się w produkcji czekolady najwyższej jakości. Tabliczki czekolady gorzkiej i mlecznej infuzowane rumem Saint James to jeden z flagowych produktów tej czekolady. Ziarnakakao używane do palet czekoladowych pochodzą od najlepszych producentów kakao i są starannie wybierane ze względu na swoją wysoką jakość.
Oprócz tabliczek...
Vietcacao starannie selekcjonuje i fermentuje ziarnakakao w prowincji Bến Tre, na południu Wietnamu w delcie Mekongu. Przetwarzanie kakao odbywa się w ramach Centrum Pomocy przez Pracę, aby wspierać zawodową integrację młodych osób z niepełnosprawnościami. Ziarna importowane do Francji są prażone i przetwarzane zgodnie z rzemieślniczym savoir-faire na czekoladę o czystym pochodzeniu z Wietnamu...
Od 1882 roku, firma Weiss jest jednym z wielkich nazwisk francuskiej czekolady. Jest jednym z ostatnich czekoladników, którzy pracują z kakao i przekształcają je w tabliczki, cukierki i bloki czekolady. Doskonale łączy i harmonizuje ziarna pochodzące z różnych regionów. Weiss gwarantuje użycie składników pochodzących z najbardziej szlachetnych terenów, bez barwników i konserwantów. Mój zestaw...