Francja, Melesse
...Sałata morska jest bardzo rozpoznawalna dzięki swojemu kształtowi przypominającemu "sałatę". Sałata morska to energetyzująca alga, ponieważ jest bogata w witaminy, białka, błonnik, żelazo oraz niezbędne minerały, takie jak sód, jod, magnez i potas. Dzięki swoim licznym składnikom, sałata morska przyczynia się do wzmocnienia układu odpornościowego.
... wysokiej zawartości włókien elastycznych. Zielony kolor Sałaty Morskiej zmienia się w ciągu sezonów, od bardzo jasnej zieleni do bardzo ciemnej. Sałata Morska jest zbierana najlepiej jesienią lub wiosną, porach roku, kiedy alga prezentuje swoje najpiękniejsze kolory, które odzwierciedlają jej bogactwo odżywcze. Wówczas talus jest cięty na 2 cm od podstawy, aby ułatwić odrost.
Usytuowana na półwyspie naprzeciwko oceanu, w sercu wyjątkowego chronionego europejskiego obszaru morskiego, NUWEN by Setalg to firma dedykowana produkcji, przetwarzaniu i wartościowaniu naturalnych produktów morskich. NUWEN by Setalg jest częścią grupy ROULLIER, która zatrudnia około 7900 pracowników na całym świecie, a jej roczny przychód wynosi 3,1 miliarda euro. Składniki morskie zawierają mi...
Francja, Roscoff
... zbieraczy na naszych bretońskich wybrzeżach. Oferujemy również nasze algi posiadające certyfikat ekologiczny. Nasza wiedza i umiejętności są uznawane od ponad 25 lat na rynku agrospożywczym, a nasi klienci ufają nam za jakość naszych produktów i naszą rzetelność. Oferowane gatunki: Sałata morska (Ulva), Dulse (Palmaria Palmata), Nori (Porphyra); Kombu Królewskie (Saccahrina), Wakamé (Undaria), Fasola morska (Himanthalia Elongata).
... prezentowane w formie świeżej konserwowanej solą lub suszonej w temperaturze 36 - 40°. Oferowane są sześć rodzajów alg: sałata morska, Nori, Dulse, Wakamé, spaghetti morskie i kombu królewskie. Na bord-a-bord.fr znajdziesz przepisy i filmy o gotowaniu z algami!
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania