• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • wina import-eksport

Wyniki dla

Wina import-eksport

FrancjaTuluza i Południe-PirenejeProducent/wytwórca
  1. CHÂTEAU LE BREZEGUET

    Francja

    Przejęta w 1999 roku, winnica CHATEAU LE BREZEGUET produkuje wina z winorośli mających średnio 25 lat z gatunku Malbec. W procesie produkcji naszych win winifikacja na ciepło trwa około trzy tygodnie, po czym wino dojrzewa przez minimum 18 miesięcy. CHÂTEAU LE BREZEGUET produkuje także wina z winogron ze starych winorośli mających wiek od 35 do 40 lat. Są to wina w 100% Malbec, których winifikacja jest bardzo długa i trwa od 3 do 4 tygodni z winifikacją na ciepło w końcowym etapie a dojrzewanie wina ma miejsce w nowych beczkach dębowych przez minimum 18 miesięcy. CHÂTEAU LE BREZEGUET produkuje także wina pochodzące z młodszych winorośli, CHEMIN DE COMPOSTELLE. Używane odmiany winogron to Malbec i Merlot. Są to wina bardzo aromatyczne, czerwone i różowe. Dzięki wysiłkom właścicieli winnicy wina te są regularnie nagradzane, a posiadłość powiększyła się w 2015 roku o 12 hektarów winnic CHÂTEAU GRAND CHÊNE.

  2. CHÂTEAU LA CAMINADE

    Francja

    Firma założona w roku 1895, CHÂTEAU LA CAMINADE, jest rodzinną winnicą prowadzoną od czterech pokoleń. Winnica znajduje się na obszarze Apelacji Cahors, na południowym zachodzie Francji, i zajmuje 35 hektarów obsadzonych głównie charakterystyczną odmianą winorośli MALBEC oraz dwiema uzupełniającymi odmianami MERLOT i TANNAT. W winnicy produkuje się 5 różnych win, z czego trzy apelacji Cahors i dwa apelacji Pays du Lot. Wśród tych pięciu win znajdują się cztery wina czerwone i jedno różowe. Uprawa 35 hektarów winorośli jest prowadzona w sposób zrównoważony, bez stosowania jakichkolwiek systematycznych zabiegów czy nawozów, w celu pełnego poszanowania istniejących warunków glebowych i środowiskowych. Nasze wina, wytwarzane z najwyższą starannością, charakteryzują się wysoką jakością. Są regularnie nagradzane w różnych konkursach, przewodnikach i magazynach krajowych i międzynarodowych. Ich sprzedaż jest prowadzona przez dystrybutorów, importerów, handlarzy win, hurtownie, hotele i restauracje oraz wielką dystrybucję we Francji i za granicą.

  3. ANDROS

    Francja

    Firma ANDROS, jest Producent/ Wytwórca, roku i działającą w sektorze Żywność - import-eksport. Jest również obecna w dziedzinach Import-eksport artykułów rolno-spożywczych, Konfitury i konserwowe przetwory owocowe, Import-eksport artykułów rolno-spożywczych, Konfitury i konserwowe przetwory owocowe, mus owocowy, i soki owocowe. Ma siedzibę w Biars Sur Cere, Francja.

  4. FERME DE GREZELADE

    Francja

    La Ferme de Grezelade znajduje się w jednym z regionów gwarantujących najlepszą tradycję kulinarną, Quercy-Périgord. Firma rodzinna specjalizuje się w produkcji konserw na bazie foie gras. Firma wytwarza produkty świeże i konserwy domowego wyrobu. Oferuje pasztety foie gras (blok foie gras, całe foie gras z kaczki i foie gras półgotowane), piersi z kaczki, kacze nóżki i potrawy gotowane. Sprzedaje także przystawki takie jak smalec z kaczki i pasztety na bazie foie gras, a także specjały takie jak kacze nóżki w pomarańczach i fasolkę cassoulet Lanzaguais. La Ferme de Grezelade oferuje także szeroki asortyment koszyków i kuferków z produktami regionalnymi. Produkty są w sprzedaży w naszych własnych sklepach, delikatesach i restauracjach. W budowie jest sala konferencyjna i restauracja, których zakończenie przewidziano na rok 2016.