• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • ziarna pszenicy

Wyniki dla

Ziarna pszenicy - Francja

Francja
  1. MILLBAKER SAS

    Francja

    Verified by europages badge

    Millbäker to w 100% francuska firma z siedzibą w Szampanii specjalizująca się w opracowywaniu i produkcji składników dla profesjonalistów z branży piekarniczej i pozycjonująca się jako ekspert w zakresie mąki pszennej i chleba.\n\n Nasz cel: wydobyć potencjał i bogactwo smaku, żywieniowe i technologiczne aspekty każdego składnika. \n\n Odkryj naszą szeroką gamę produktów dla piekarni, ciastkarni i cukierni: dodatki do mąki, ulepszacze do pieczywa, miksy i premiksy, inkluzje. Wszystkie te produkty są opracowywane w Centrum Technicznym (Technical Centre), prawdziwym laboratorium innowacji. Zdecydowana większość tych produktów jest wykonana na zamówienie i spełnia określone specyfikacje. Firma tworzy również gamę produktów dla zdrowia i przyjemności, aby wyprzedzać potrzeby konsumentów jutra. \n\n Millbäker oddaje do Państwa dyspozycji swoje innowacyjne know-how w zakresie kiełkowania zbóż, by móc oferować pełną gamę kiełkujących nasion w zakwasie.

  2. SAS VENTOUX EPEAUTRE

    Francja

    SAS VENTOUX EPEAUTRE jest producentem 100% francuskiej pszenicy samopszy (produkcja tradycyjna). Przedsiębiorstwo produkuje i zbiera pszenicę samopszę na terenie będącym kolebką tego zboża (obszar Mont Ventoux, Alpes de Haute Provence, Drôme, Vaucluse). Pszenica samopsza jest uprawiana na zmianę z roślinami do produkcji perfum lub pasz, w związku z czym nie wymaga żadnych nakładów. Pozwala to na prowadzenie całkowicie naturalnej produkcji. Po każdych zbiorach, ziarna magazynowane są w silosach, bez żadnego dodatku. Następnym etapem jest łuskanie, polegające po prostu na oddzieleniu łuski otaczającej ziarno. Aby maksymalnie zapewnić czystość produkcji, system ssania oddziela plewy i wszystko to, co jest lżejsze od ziarna. Zespoły sortowników oddzielą elementy dłuższe i krótsze od ziarna. Na koniec, sortownik optyczny precyzyjnie oddzieli niepożądane ziarna. Ostatnim etapem jest kontrola jakości!