...Kwas 4-hydroksycynamonowy (kwas p-kumarowy) jest naturalnym pochodnym kwasu cynamonowego. Można go znaleźć w różnych produktach spożywczych, takich jak orzeszki ziemne, pomidory, czosnek oraz w napojach, takich jak wino i herbata. Jednak kwas 4-hydroksycynamonowy może być również produkowany z ligniny oraz metodami biosyntetycznymi.
Nr kat.: NST-10-99
CAS: 501-98-4
Czystość: 98% (HPLC)
Wzór chemiczny: C9H8O3
Masa cząsteczkowa: 368,38...
...Doskonałe źródło przeciwutleniaczy: Naukowcy z Uniwersytetu Florydy odkryli, że orzeszki ziemne zawierają wysokie ilości polifenoli przeciwutleniających, szczególnie związku o nazwie kwas p-kumarowy. Prażenie orzeszków ziemnych może nawet zwiększyć ich poziom kwasu p-kumarowego o prawie 22%. Te ogromne prażone orzeszki ziemne mają poziom przeciwutleniaczy, który dorównuje wielu owocom.