...Wyprodukowane przy użyciu certyfikowanej technologii organicznej z wysokiej jakości organicznych nasionsłonecznika.
Zalety:
- nadaje się do wielokrotnego użytku
Odpowiednie do:
- obróbki cieplnej
- przyprawiania sałatek
Dzięki obecności kwasu linolowego w składzie, tłuszcz zwiększa odporność organizmu. Wspiera zdrowy wzrost komórek w żołądku, płucach, skórze, piersiach i jelicie grubym. Normalizuje ciśnienie krwi oraz poziom cukru we krwi. Pomaga w cukrzycy, obniżając poziom złego cholesterolu.
... aromacie i pełnym, wyrazistym smaku. Do nasionsłonecznika nie dodano soli, dodatków ani konserwantów, aby zachować niezmieniony smak i właściwości organoleptyczne tego pysznego suszonego owocu. Nasiona są bogate w składniki odżywcze korzystne dla zdrowia organizmu, takie jak witaminy z grupy B, kwaslinolowy, sole mineralne, żelazo, kobalt, mangan, cynk, miedź oraz kwas foliowy. Nasiona słonecznika bio są często wykorzystywane do wzbogacania ciast na chleb, ciastka i pizzę, a także mogą być dodawane do sałatek lub prażone z dodatkiem szczypty soli.
...Wyciągnięty znasionsłonecznika, olej słonecznikowy jest często używany w żywności jako olej do smażenia i w kosmetykach.
Niektóre gatunki:
- Kwaslinolowy
- Mid-oleic
- High-oleic...