...Syntetycznie otrzymywana z gwajakolu, wanilina jest otrzymywana z ługu wytwarzanego przy produkcji papieru. Smak jest najważniejszą cechą odróżniającą wanilinę od wanilii. Syntetyczny substytut wanilii ma bardziej intensywny smak niż naturalny owoc rośliny. Ma postać drobnych białych do lekko żółtych kryształków.
...W słodkim wybuchu śmiechu z czarnej porzeczki i gruszki, odkrywa się zapach dzieciństwa z słonecznym sercem jaśminu i ylang-ylang. W tym letnim sadzie
lekko waniliowym i bursztynowym, nuty tworzą radosny pościg pełen figlarności i świeżości.
Nuta głowy: Czarna porzeczka, Gruszka, Truskawka
Nuta serca: Jaśmin, Ylang-Ylang, Tuberoza
Nuty bazy: Wanilia z Madagaskaru, Paczuli, Bursztyn
Sekretna nazwa: BRIN DE FOLIE
Waga: 0.400 kg...
...Nos tego aperitifu z kasztanami przypomina zapach pieczonych kasztanów. W smaku jest lekkowaniliowy i słodki z nutami borówek. Kasztan jest wyraźnie obecny, a także jego słodycz - kasztan w cukrze. Należy degustować bardzo schłodzone, bez lodu.
WAGA: 1,3 kg...
...Okres zbiorów: koniec września – początek października.
Kolor owoców: złoty żółty z czerwonymi paskami
Smak: lekko słodki i waniliowy, z kwiatowym aromatem, jakość smaku doskonała.
Waga: 120-150 g.
Zastosowanie: do jedzenia na surowo, sałatki owocowe, gotowanie
Transportowalność: bardzo wysoka
Przechowywanie: w chłodni – do marca.