...
Nasiona Linola są dobrym źródłem innych składników odżywczych, w tym białka, błonnika i lignanów. Lignany to związki roślinne, które wykazały szereg korzyści zdrowotnych, w tym zmniejszenie ryzyka raka i chorób serca.
Nasiona Linola można jeść w całości, mielić na mąkę lub tłoczyć na olej. Można je dodawać do różnych potraw, w tym płatków śniadaniowych, jogurtu, koktajli i wypieków.
...Olej sezamowy (aceite de semilla de sésamo) to aromatyczny olej pozyskiwany z nasion sezamu. Jest szeroko stosowany w kuchni azjatyckiej i bliskowschodniej, a jego smak jest charakterystyczny i orzechowy. Stanowi dobrą źródło tłuszczów wielonienasyconych oraz przeciwutleniaczy, takich jak witamina E i lignany, które korzystnie wpływają na zdrowie sercowo-naczyniowe.
...Polifenole to bioaktywne składniki odżywcze występujące tylko w roślinach i produktach roślinnych, szczególnie w warzywach, owocach, ziołach, przyprawach, orzechach, nasionach, roślinach strączkowych, kawie i herbacie. Istnieją różne rodzaje polifenoli, takie jak flawonoidy, kwasy fenolowe, lignany i stilbeny.
Benfida Flavo to połączenie wysoko standaryzowanych ekstraktów warzyw, owoców, ziół i...
...Już w starożytności nasiona lnu uważano za lekarstwo na wszystkie choroby. I nic w tym dziwnego, ponieważ zawierają one wiele cennych substancji. Nasiona lnu mają również wiele składników odżywczych: białka; witaminy A, E, F, grupy B, beta-karoten; minerały: cynk, żelazo, potas, fosfor, magnez, wapń itd. Jednak najcenniejszymi składnikami są kwasy tłuszczowe, lignany i błonnik – to właśnie one sprawiły, że nasiona lnu zyskały sławę dzięki swoim właściwościom leczniczym.
Waga: 100 g...
... konsumentom pewność, że wszystkie ważne składniki nasion lnu (substancje śluzowe, lignany, enzymy przeciwzapalne itp.) pozostają w produkcie końcowym i są w pełni dostępne dla organizmu.
Nasza tłocznia oleju nie jest porównywalna z dużymi lub przemysłowymi tłoczniami oleju, których celem jest uzyskanie wysokiego wydobycia oleju. W wyniku przemysłowej produkcji następuje pogorszenie jakości produktu końcowego (np. powstawanie kwasów tłuszczowych trans, utrata naturalnej witaminy E itp.), co ostatecznie wpływa negatywnie na zdrowie ludzi i zwierząt.