Turcja, Istanbul
... dodatkową wartość w produkowanych towarach. Średnie zużycie energii elektrycznej w naszych maszynach wynosi 3-5 kW / godzinę. FAREFFECT to nazwa systemu, który suszy cienko pokrojone świeże jabłka, nie ciemniejąc ich koloru, aby uzyskać suchą i chrupiącą konsystencję. Suszarka do owoców FAREFFECT Solar Effect (piec) różni się od innych suszarek do żywności tym, że suszy bez ciemnienia (bez karmelizacji) koloru poddawanych obróbce cieplnej owoców, a także dzięki najwyższej oszczędności energii. Dzięki tej oszczędności okres amortyzacji produktu (recykling kosztów) wynosi mniej niż rok.
... czerpie część swojej energii z powietrza, tak jak w pompach ciepła powietrze-woda, a część z energii elektrycznej. Pompa ciepła do osuszania owoców i warzyw jest umieszczona wewnątrz w pełni izolowanej komory suszącej, a temperatura wewnątrz komory wynosi 65 °C, co pozwala na odparowanie wody z owoców, warzyw lub innych produktów spożywczych. Woda z parownika jest transportowana do pompy ciepła za pomocą wentylatorów, a ciecz jest usuwana poprzez jej skroplenie. W ten sposób proces suszenia zostaje zakończony.
Turcja, Sakarya
... żywności czerpie część swojej energii z powietrza, tak jak w pompach ciepła powietrze-woda, a część z energii elektrycznej. Pompa ciepła do osuszania owoców i warzyw jest umieszczona wewnątrz w pełni izolowanej komory suszącej, a temperatura wewnątrz komory wynosi 65 °C, co pozwala na odparowanie wody z owoców, warzyw lub innych produktów spożywczych. Woda z parownika jest transportowana do pompy ciepła za pomocą wentylatorów, a ciecz jest usuwana poprzez jej skroplenie. W ten sposób proces suszenia jest zakończony.
Serbia, Ruma
... odcinane podczas gotowania mięsa. Te gatunki grzybów uzupełniają naturalne enzymy w wołowinie, co pomaga w jej dojrzewaniu i poprawia smak mięsa. Thamnidium (gatunek grzyba) jest szczególnie znany i produkuje enzymy kolagenolityczne, które znacząco przyczyniają się do delikatności i smaku suszonego mięsa. Z powodu kosztownego procesu suszenia, przygotowane mięso do tej pory było dostępne tylko w elitarnych restauracjach i hotelach...
Serbia, Novi Sad
...Pak Sistemi jest oficjalnym dystrybutorem Dry Ager. Oryginalna niemiecka szafa do dojrzewania mięsa, która łączy nowoczesną technologię z wielką miłością do mięsa. Dry Ager to jedyna w swoim rodzaju maszyna, która zapewnia doświadczenie dojrzewania na sucho bez obaw o rozwój bakterii, grzybów czy jakichkolwiek innych mikroorganizmów, które mogą zaszkodzić Twojemu mięsu i sprawić, że finalny produkt stanie się niejadalny. Oprócz mięsa, Dry Ager nadaje się również do ryb, serów, kiełbas, a także do makaronu i wina.