Hiszpania, Cox (alicante)
...Oliwka manzanilla nadziewana anchoą to klasyk w świecie oliwek. Kto nie lubi oliwek manzanilla nadziewanych anchoą? Produkt ten zyskuje na doskonałości dzięki dużej akceptacji wśród wszystkich grup odbiorców, ponieważ jest to oliwka delikatna, mięsista i wyśmienita.
Francja, Paris
...Mięsista tekstura, lekka chrupkość i intensywnie owocowy smak – czarna oliwka Kalamata podbiła świat aperitifów, i to nie tylko w towarzystwie kieliszka ouzo czy tsipouro! Uprawiana w Peloponezie, niedaleko regionu Kalamata, ta oliwka jest rozpoznawalna dzięki swojej czarno-fioletowej barwie, migdałowemu kształtowi i gładkiej skórce. Nasze zbiory są wyłącznie ręcznie zbierane w momencie...
Włochy, Cerignola
Nasza historia zaczyna się od pasji, która narodziła się i rozwijała w rodzinie przez pokolenia. Miłość do ziemi, miłość do regionu, miłość do Apulii. Nasza linia: karczochy rustykalne, karczochy z grilla, pokrojone karczochy, bakłażany z grilla i w plastrach, suszone pomidory, przyprawione papryczki. A także nasza trójka grzybów składająca się z 3 rodzajów grzybów: chiodino, muschio i champignon. Niezbędne są lampascioni w oliwie, aby zakończyć na naszym flagowym produkcie: mięsista i aromatyczna, zielona lub czarna, Bella di Cerignola, największa oliwka na świecie.