Gospodarstwo rolne CASERE jest doskonale zintegrowane w obszarze D.O.C. Lison - Pramaggiore, położonym w gminie San Stino di Livenza (Wenecja). Szczególna konfiguracja terenu pozwoliła na uzyskanie produktu wysokiej jakości zarówno w winach białych, jak i czerwonych, co zaowocowało aż ośmioma jakością reprezentowanymi w Konsorcjum Dobrowolnym Win doc Lison - Pramaggiore. Dzięki długiemu doświadcze...
...Akord metwin: wędliny, mięso czerwone, warzywa konserwowe, sery twarde i deser
Winifikacja: Zbiory w skrzynkach, z przesiewem na stołach wibracyjnych, ręczna i optyczna selekcja, bez zgniatania. Maceracja od 28 do 30 dni. Starzenie w beczkach (50% nowych, 50% po winie).
Oko: ciemna i intensywna barwa
Nos: nuty kawy, wiśni i porzeczki
Usta: świeże i słodkie owoce czerwone, dąb i tymianek
Rada...
...Ponadto, przemysł spożywczy chętnie wykorzystuje go do konserw, mieszanek do pieczenia, chleba, wyrobów mięsnych, konserw owocowych i warzywnych, soków i nektarów owocowych, dżemów i marmolad, a także w piwie i winie.
Właściwości produktu: Bezglutenowy, Bez laktozy, Wegetariański
Oznakowanie żywności: E 301
Produkcja: Natriumaskorbinian jest syntetyzowany z kwasu askorbinowego.