...Mięsista tekstura, lekka chrupkość i intensywnie owocowy smak – czarna oliwkaKalamata podbiła świat aperitifów, i to nie tylko w towarzystwie kieliszka ouzo czy tsipouro!
Uprawiana w Peloponezie, niedaleko regionu Kalamata, ta oliwka jest rozpoznawalna dzięki swojej czarno-fioletowej barwie, migdałowemu kształtowi i gładkiej skórce.
Nasze zbiory są wyłącznie ręcznie zbierane w momencie...
... najlepszych produktów na świecie. Stołowa odmiana Kalamata, znana również jako królowa oliwek, jest najsmaczniejszą i najbardziej chrupiącą naturalną czarną oliwką. Ekologiczna metoda produkcji i przetwarzania - w połączeniu z solą z solanek Mesolongi - tworzy produkt o niezrównanej jakości. W naszym oddziale przy ulicy Spyridona Moustakli 32 w Mesolongi można zobaczyć, spróbować i uzyskać informacje o...