...Lomos kompaktowe, całe lub pokrojone, bez zewnętrznych żyłek ani krwi. Mięso białe, bez nadmiernych odchyleń kolorystycznych w opakowaniu. Charakterystyczny zapach i smak. Tekstura i konsystencja jędrna i soczysta.
Łączy cechy bonito i jego oleju omega 3 z olejem oliwkowym, który zawiera polifenole oliwkowe i jest poddawany procesowi pasteryzacji oraz koncentracji, aby zapewnić stabilność, cechy i mikrobiologię produktu.
...Bonito del Norte jest sprzedawany w różnych kawałkach i formach, w tym w plastrach, w całości, a szczególnie w postaci brzuszka. Produkcja jest ograniczona, w sezonie połowów, dlatego jego spożycie jest jeszcze bardziej cenione. Gotowanie i obróbka są bardzo staranne, aby te produkty zachowały wszystkie swoje cechy i właściwości. Dodatkowo, roczny okres dojrzewania przed sprzedażą sprzyja osiągnięciu optymalnego momentu do spożycia.