Hiszpania, Huesa
...To bardzo aromatyczna roślina o właściwościach kulinarnych i leczniczych; pochodzi z Azji i basenu Morza Śródziemnego. Właściwości lecznicze Matalauvy przynoszą korzyści w przypadku dolegliwości żołądkowych, bólu menstruacyjnego, halitozy czy schorzeń jamy ustnej, między innymi. Matalauva to nie tylko roślina lecznicza, ma również elementy toksyczne, antyseptyczne i grzybobójcze, dlatego należy ją stosować ostrożnie.
Francja, Lardier Et Valença
...przeciwwirusowy, immunostymulujący, obniżający ciśnienie, przeciwskurczowy, przeciwbólowy [Źródło: Wikipedia] Roślina wieloletnia o wysokości od 30 do 80 cm, z prostymi, kwadratowymi łodygami. Melisa ma małe, owalne, pomarszczone i ząbkowane liście, które wydzielają słodki, cytrynowy zapach po ich zgnieceniu. Ta roślina aromatyczna ma intensywnie zielone liście i cytrynowy zapach. Białe kwiaty mają koronę długości 12 mm, z dwiema wargami. Kielich ma kształt dzwonu. Certyfikacja: Ekologiczny Zawiera alkohol: Nie Całkowita waga jednostkowa (kg brutto): 1 Gęstość: 1 Objętość jednostkowa w litrach: 1...
Francja, Levallois Perret
...Mięta to roślina aromatyczna, zielona, z bardzo pachnącymi liśćmi. Zastosowania mięty w kuchni: W deserach nadaje smak lodom, sorbetom i różnym słodyczom. Połączenie mięty z truskawką i czekoladą to prawdziwa rozkosz! Aromatyzuje flany, sałatki owocowe, napoje (herbata, mojito…) Mięta nadaje smak niezliczonym potrawom, zarówno sałatkom, jak i daniom warzywnym, zbożowym (tabbouleh) czy mięsnym… Korzyści z mięty: Ma właściwości uspokajające, znieczulające oraz przeciwbólowe.
Włochy, Pontecagnano Faiano
...Roślina aromatyczna o jasnozielonych liściach, lekko trójkątnych w kształcie, z postrzępionymi brzegami, które mogą być płaskie lub kręcone w zależności od odmiany. Charakteryzuje się swoimi właściwościami aromatycznymi, które ożywiają smak potraw, z którymi jest związana. Posiada doskonałe źródło witamin i minerałów oraz liczne właściwości: ma działanie moczopędne i oczyszczające, działanie przeciwutleniające oraz stymuluje trawienie. Dostępna w termozgrzewanych pojemnikach styropianowych.
Francja, Ham
...Płatki tymianku są przygotowywane z suszonych i drobno posiekanych liści tymianku ekologicznego, uprawianego, zbieranego i przetwarzanego przez nas we Francji, w regionie Picardii morskiej. Tymianek, roślina aromatyczna z regionu Morza Śródziemnego, jest szeroko stosowany w kuchni od czasów rzymskich. Oprócz swojego charakterystycznego zapachu, tymianek ma wiele właściwości leczniczych...
Francja, Port-Vendres
...Kozieradka to aromatyczna roślina z rodziny bobowatych, podobnie jak koniczyna słodka, z którą często jest mylona.
Francja, Argenteuil
Pionierzy aromaterapii, Laboratoria Multaler stworzyły w 1954 roku pielęgnację fito-aromatyczną Yon-Ka® Paryż. 100% francuska i rodzinna, marka Yon-Ka dostarcza skórze to, co roślina ma najcenniejszego: jej olejek eteryczny witalizujący naładowany energią słoneczną oraz jej składniki uzupełniające (witaminy, kwasy owocowe, polifenole, peptydy, mikroelementy...). Laboratoria Multaler starannie...
Włochy, Capaccio Paestum
Gospodarstwo rolne Palma specjalizuje się w produkcji ziół aromatycznych i znajduje się u bram Parku Narodowego Cilento. Rośliny aromatyczne to pasja, ale nie tylko dla tych, którzy je produkują: oregano, szałwia, mięta, laurowe… każda roślina aromatyczna ma różne cechy: smak może być słodki, lekko gorzki, pikantny, delikatny. W każdym przypadku, na stole, zioło aromatyczne może zrobić różnicę...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania