...To bardzo aromatycznaroślina o właściwościach kulinarnych i leczniczych; pochodzi z Azji i basenu Morza Śródziemnego. Właściwości lecznicze Matalauvy przynoszą korzyści w przypadku dolegliwości żołądkowych, bólu menstruacyjnego, halitozy czy schorzeń jamy ustnej, między innymi. Matalauva to nie tylko roślina lecznicza, ma również elementy toksyczne, antyseptyczne i grzybobójcze, dlatego należy ją stosować ostrożnie.
...przeciwwirusowy, immunostymulujący, obniżający ciśnienie, przeciwskurczowy, przeciwbólowy
[Źródło: Wikipedia]
Roślina wieloletnia o wysokości od 30 do 80 cm, z prostymi, kwadratowymi łodygami. Melisa ma małe, owalne, pomarszczone i ząbkowane liście, które wydzielają słodki, cytrynowy zapach po ich zgnieceniu.
Ta roślinaaromatyczna ma intensywnie zielone liście i cytrynowy zapach.
Białe kwiaty mają koronę długości 12 mm, z dwiema wargami. Kielich ma kształt dzwonu.
Certyfikacja: Ekologiczny
Zawiera alkohol: Nie
Całkowita waga jednostkowa (kg brutto): 1
Gęstość: 1
Objętość jednostkowa w litrach: 1...
...Mięta to roślinaaromatyczna, zielona, z bardzo pachnącymi liśćmi.
Zastosowania mięty w kuchni:
W deserach nadaje smak lodom, sorbetom i różnym słodyczom. Połączenie mięty z truskawką i czekoladą to prawdziwa rozkosz!
Aromatyzuje flany, sałatki owocowe, napoje (herbata, mojito…)
Mięta nadaje smak niezliczonym potrawom, zarówno sałatkom, jak i daniom warzywnym, zbożowym (tabbouleh) czy mięsnym…
Korzyści z mięty:
Ma właściwości uspokajające, znieczulające oraz przeciwbólowe.
...Roślinaaromatyczna o jasnozielonych liściach, lekko trójkątnych w kształcie, z postrzępionymi brzegami, które mogą być płaskie lub kręcone w zależności od odmiany. Charakteryzuje się swoimi właściwościami aromatycznymi, które ożywiają smak potraw, z którymi jest związana. Posiada doskonałe źródło witamin i minerałów oraz liczne właściwości: ma działanie moczopędne i oczyszczające, działanie przeciwutleniające oraz stymuluje trawienie.
Dostępna w termozgrzewanych pojemnikach styropianowych.
...Płatki tymianku są przygotowywane z suszonych i drobno posiekanych liści tymianku ekologicznego, uprawianego, zbieranego i przetwarzanego przez nas we Francji, w regionie Picardii morskiej. Tymianek, roślinaaromatyczna z regionu Morza Śródziemnego, jest szeroko stosowany w kuchni od czasów rzymskich.
Oprócz swojego charakterystycznego zapachu, tymianek ma wiele właściwości leczniczych...
Pionierzy aromaterapii, Laboratoria Multaler stworzyły w 1954 roku pielęgnację fito-aromatyczną Yon-Ka® Paryż. 100% francuska i rodzinna, marka Yon-Ka dostarcza skórze to, co roślina ma najcenniejszego: jej olejek eteryczny witalizujący naładowany energią słoneczną oraz jej składniki uzupełniające (witaminy, kwasy owocowe, polifenole, peptydy, mikroelementy...). Laboratoria Multaler starannie...
Gospodarstwo rolne Palma specjalizuje się w produkcji ziół aromatycznych i znajduje się u bram Parku Narodowego Cilento. Rośliny aromatyczne to pasja, ale nie tylko dla tych, którzy je produkują: oregano, szałwia, mięta, laurowe… każda roślinaaromatyczna ma różne cechy: smak może być słodki, lekko gorzki, pikantny, delikatny. W każdym przypadku, na stole, zioło aromatyczne może zrobić różnicę...