Niemcy, Bad Kissingen
... fermentacji poprzez testy laboratoryjne, które umożliwiają profesjonalną ocenę jakości wina. Winogrona są zbierane ręcznie w małych skrzynkach o pojemności 12 kg, co pozwala na usunięcie niedojrzałych lub zepsutych winogron już na tym etapie, a następnie zebrane winogrona są natychmiast wysyłane do Cantina, aby nie miały czasu na zwiędnięcie lub zepsucie. To prowadzi do wzrostu jakości naszego wina...
Włochy, Bagnara Di Romagna
... produkcji różnych typów produktów: moszcze do octu balsamicznego i soków winogronowych, wina termo-kondycjonowane i do produkcji wina musującego, białe i czerwone wina stołowe wysokiej jakości. Nowoczesna winiarnia, wyposażona w chłodnię do przetwarzania moszczy i win, jest wspierana przez leja do przyjmowania winogron oraz magazyn starzenia do przechowywania destylatu winnego w dębowych beczkach.
Hiszpania, Cenicero (la Rioja)
... winiarstwa, mającą na celu pełne wyrażenie charakteru każdej działki winnic, szczególnie starych.... Wybrano najlepsze winnice w regionie, aby uzyskać winogrona najwyższej jakości dzięki najlepszej gospodarce winiarskiej tych znacznych winnic (ponad 1000 ha). Dostępnych jest ponad 30 000 beczek do starzenia. Dwa zespoły enologów zajmują się winifikacją. Wina czerwone są bardziej owocowe i mają mniejsze odczucie dębu niż zazwyczaj w Rioja. Flagowy produkt "Gaudium" składa się z Tempranillo (95%) i Graciano (5%).
Włochy, Brescia
... zgodnie z potrzebami ograniczonej produkcji i przeplata się z międzynarodowym systemem Guyot, aby uzyskać maksymalny potencjał z każdego krzewu. Winnice pokryte trawą są chronione siatkami przeciwgradowymi. Nasza firma, po starannej i długotrwałej kontroli dojrzewania, z defoliacją i przerzedzaniem, selekcjonuje winogrona, które następnie zbiera i wini w sposób przemyślany i mądry, tworząc wina z...
W sercu Colli di Taormina i Castelmola uprawiamy nasze winogrona, aby uzyskać białe i czerwone wina o typowej oznaczeniu geograficznym SICILIA. Produkujemy również oliwę z oliwek extra virgin o jakości DOP Valdemone. Ta firma została założona przez dwóch młodych właścicieli, którzy nadzorują wszystkie etapy produkcji: od uprawy winorośli, przez zbiór winogron, po winiarstwo i starzenie w...
... źródlaną, na wzór starożytnych rzymskich amfor, sprzyja prostocie, mineralności i owocowości. Z dala od produktów ustandaryzowanych, nasze wina i crémanty, prawdziwe odzwierciedlenie ich terroir, rocznika i jego winiarzy, zapewnią Państwu autentyczną przyjemność.
Włochy, San Pietro Di Feletto
W sercu regionu produkcji Conegliano Valdobbiadene produkujemy nasze wina, stosując zrównoważoną uprawę winorośli w harmonii z naturą. Starannie wybieramy co roku najlepsze winogrona, aby wyprodukować naszą gamę Prosecco Superiore musującego, a także poświęcamy się produkcji win półmusujących z osadem, musujących i win spokojnych, które zawsze są wyrazem naszego terenu. Cieszymy się, że możemy...
...Brazylia, Chiny i Japonia... Spółdzielnia Winiarska w Ponte da Barca, akcjonariusz większościowy, z ponad 50-letnim doświadczeniem i dużą wiedzą w produkcji win verdes w podregionie Lima, jest centrum operacyjnym i siedzibą VINIVERDE. Winogrona używane do produkcji win pozwalają na tworzenie win młodych, aromatycznych, lekkich i świeżych o unikalnych cechach. VINIVERDE to firma oferująca szeroką gamę produktów, skierowanych do różnych segmentów rynku, z doskonałym stosunkiem jakości do ceny, dostosowując się do specyfikacji każdego klienta i rynku.
Turcja, Manisa / Alasehir
NASZA FIRMA ZNAJDUJE SIĘ W TURCJI, W SAMYM SERCU WINA. ZAJMUJEMY SIĘ PRZYGOTOWANIEM SUSZONYCH WINOGRON BEZ DOTYKU RĘKI I PAKOWANIEM ICH DO KARTONOWYCH PUDEŁEK, ABY NAJLEPIEJ JE EKSPORTOWAĆ. PRZYGOTOWUJEMY SUSZONE WINOGRONA SULTANIE W DUŻYCH I MAŁYCH ROZMIARACH. SUSZONE WINOGRONA SULTANIE SĄ PRZYGOTOWYWANE PRZEZ NASZE WYKWALIFIKOWANE I UTALENTOWANE ZESPOŁY W NAJLEPSZY SPOSÓB, Z PRZESTRZEGANIEM WSZYSTKICH ZASAD HIGIENY.
... rolnictwem od końca lat 90. XIX wieku. Nasze obiekty spełniają wszystkie wymagania dotyczące Higieny i Bezpieczeństwa Żywności, a także zapewnienia Bezpiecznego Transportu, zgodnie z normą ISO 22000. Produkty uprawiane na naszych terenach to: - Ziemniaki - Jabłka Starking – Fuji - Jabłka PGO Delicious Pilafa - Gruszki - Winogrona do produkcji wina - Orzechy - Wiśnie - Czereśnie...
... Montemilone (Potenza). Uprawiane są stare zboża, orkisz, jęczmień, owies, ciecierzyca, soczewica, kolendra, oliwki, winogrona do wina Aglianico i Merlot oraz różne rodzaje paszy. Hodowane są owce, które wypasane są na terenie firmy. Stała uwaga na środowisko, nie tylko poprzez ekologiczne uprawy, ale także poprzez praktykę siewu na twardo, która nie wyjaławia gleby, lecz ją wzmacnia i czyni bardziej...
Włochy, Acicastello
... gastronomicznej i tradycjach innych krajów. Wina z Etna i Paceco, Zielony Pistacjowy z Bronte, Świeży Oregano z Cerami, Warzywa z Santa Croce Camerina, Winogrona z Vittoria lub Mazzarone, Miód z Etna, Likery z Etna, Passito z Pantellerii, Gotowe Sosy, Świeża Makaron.
Albania, Koplik
Winiarstwo w winiarni Miqesia łączy tradycję z technologią, aby produkować wina o intensywnym smaku odmianowym, złożoności i charakterze regionalnym. Wina Medaur są produkowane wyłącznie z owoców uprawianych na naszych własnych winnicach. Winogrona, takie jak Chardonnay, Kallmet i Cabernet Sauvignon, są starannie przetwarzane. Winiarnia Miqesia posiada 20 hektarów położonych w Zagore, w rejonie...
Château Beaumont znajduje się w Haut-Médoc, w pobliżu Bordeaux. Château Beaumont zdecydowało się na zrównoważoną produkcję wina, aby uzyskać winogrona wysokiej jakości z pełnym poszanowaniem środowiska. Wina Beaumont charakteryzują się miękką, kobiecą, jedwabistą strukturą. Taniny są zazwyczaj zintegrowane i łagodne. Można je degustować młode, z wyjątkiem niektórych roczników.
Francja, Belves De Castillon
W CLOS PUY ARNAUD Thierry Valette produkuje i sprzedaje wina z Bordeaux. Winnica składa się w 70% z Merlot, w 25% z Cabernet Franc i w 5% z Cabernet Sauvignon. CLOS PUY ARNAUD angażuje się na rzecz środowiska i produkuje wina ekologiczne. Dzięki temu zaangażowaniu winogrona są bardzo dobrej jakości. CLOS PUY ARNAUD produkuje 3 linie win: Grand Vin, które jest winem do długiego leżakowania, Cuvée Pervenche, które jest winem owocowym i średnio leżakowanym, oraz Cuvée Bistrot, które jest winem owocowym.
Turcja, Manisa
... zastosowaniem specjalnego systemu filtracji. W produkcji win wybrano i starannie przetworzono wysokiej jakości winogrona, takie jak Sultaniye, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Öküzgözü, Boğazkere, Misket, które są odpowiednie do produkcji wina, w zakładzie wyposażonym w najnowszą technologię. Raki i wino są butelkowane w najsmaczniejszej formie, bez kompromisów w jakości, i prezentowane...
Hiszpania, Quintanilla De Onésimo, Valladolid
Cruz de Alba jest wytwarzane z czterdziestoletniej winnicy, która dostarcza winogrona o ogromnej jakości, a swoje wina starzeje w nowych beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Oznaczenie pochodzenia Ribera de Duero.
Włochy, Montecchio Maggiore
... winogrona oraz szacunkowa roczna produkcja wynosząca 370 tysięcy quintali winogron, z dużym potencjałem wzrostu, który w przyszłości może przełożyć się na 10 milionów butelek win spokojnych i musujących, dzięki nowoczesnemu zakładowi produkcyjnemu i nowym inwestycjom, to są liczby.
Hiszpania, Ourense
Bodega położona między regionem Ribeiro a Ribeira Sacra. Wytwarzamy wina w sposób rzemieślniczy, szanując środowisko i stosując naturalne nawozy. Od rocznika 2013 wejdziemy w nominację pochodzenia win z regionu Val do Miño. Nasze wina autorskie są wytwarzane w sposób rzemieślniczy w zbiornikach, które nie przekraczają 2500 l, a następnie poddawane są starzeniu w beczkach o pojemności 300 l. Winogrona pochodzą z naszej posiadłości Coto Santa Marta i są nawożone naturalnymi nawozami.
Francja, Saint Pey d Armens
Od pokoleń CHÂTEAU SAINT LÔ, położony w apelacji Saint Emilion, produkuje i sprzedaje wina. Dysponuje 16 hektarami winnic. 85% jego winorośli to Merlot, a 15% to Cabernet Franc. W CHÂTEAU SAINT LÔ szacunek dla terroir jest kluczowy, nie używa się żadnych nawozów chemicznych, a winogrona zbierane są ręcznie. Łączą zarówno tradycyjne rzemiosło, jak i nowoczesne techniki. CHÂTEAU SAINT LÔ stara się z roku na rok produkować wyjątkowe Grand Cru.
Portugalia, Vila Nova De Gaia
Wina Porto z domu ADRIANO RAMOS PINTO - VINHOS, S.A. są produkowane w centrum winiarskim Quinta do Bom Retiro. W przypadku win z kategorii specjalnych (LBV i Vintage) winogrona są nadal tłoczone w tradycyjnych lagarach, ponieważ ta starożytna technika pozwala na uzyskanie bardziej efektywnej i mniej brutalnej ekstrakcji z owoców. Po zakończeniu pierwszych etapów winifikacji, wina są...
Francja, Chablis
Olivier Tricon pracował w różnych francuskich winnicach, zanim na początku lat 80. osiedlił się jako handlarz winem. Zauważył, że jego sprzedaż rośnie w coraz szybszym tempie. Aby dostosować się do rynku, stał się handlarzem win, który starzeje wina: kupuje winogrona w moszczu od winiarzy z Chablis podczas zbiorów, a następnie przekształca je w wino w swoich własnych piwnicach. Dzięki temu może...
Włochy, Fontanarosa
...) jest obecnie siedzibą firmy, która planuje odrestaurować starożytne piwnice w głębi kraju, miejsca od zawsze wykorzystywane do starzenia wina. Na Pantellerii, w charakterystycznej winnicy na paliku, która stała się dziedzictwem UNESCO, produkowane są winogrona zibibbo, z których powstaje słynny Passito di Pantelleria, prawdziwy nektar bogów. Na Pantellerii można również spędzić wspaniałe wakacje w...
... winoroślą, w której wyróżniają się odmiany Aragonez, Trincadeira, Touriga Nacional i Alicante Bouschet. Winogrona pozyskiwane są z gleb o pochodzeniu wapiennym, mało urodzajnych, na zboczach o znacznych nachyleniach, co, w połączeniu z odmianami, technikami uprawy i klimatem tej podregionu winiarskiego (położonego na lewym brzegu Guadiany), nadaje winom charakterystyczne cechy i wysoką jakość. Wina tam produkowane są mocne i skoncentrowane, zarówno pod względem koloru, jak i aromatu.
Francja, Luzech
Winnica Cahors CHATEAU VINCENS rozciąga się na 38 hektarach winnic na wysokości 300 metrów. Dzięki temu winogrona korzystają z optymalnego klimatu i są zbierane w idealnej dojrzałości. Winnica produkuje wina czerwone, różowe i białe w apelacjach Cahors i Côtes du Lot. Aby podkreślić swoje zaangażowanie i jakość swojej pracy, zamek podpisał kartę Winiarza Niezależnego.
Francja, Soussans
...jednocześnie znacznie ograniczając zabiegi. Gleby zyskują w ten sposób równowagę i naturalnie wzmacniają się przeciwko szkodnikom. Winorośl oraz winogrona w pełni korzystają z tych sprzyjających warunków. Usuwanie liści i zielone zbiory również pozwalają kontrolować plony i optymalizować jakość wina, które dojrzewa w dębowych beczkach przez 12 miesięcy. Wino Château TAYAC jest sprzedawane w handlu bordelaskim, w sklepach winiarskich, restauracjach oraz bezpośrednio na eksport.
... dojrzałe winogrona, a następnie z miłością prowadzymy nasze młode wina, aby stały się wyraźnie unikalnymi winami, które wzbogacą Twoje życie. W konkurencyjnych degustacjach win, zarówno w kraju, jak i za granicą, wina Wirsching regularnie otrzymują najwyższe uznanie i czołowe miejsca, co odzwierciedla sukces tej filozofii jakości. Te wina zawierają wszelkie możliwe finezje, aromaty, intensywność i elegancję.
... zbudowanie typowości tego regionu. Odmiany czerwone dominują na 100% obsadzonej powierzchni, a największy procent stanowi odmiana Trincadeira, która w tej części Portugalii osiąga swój największy blask, jednak wykorzystywane są również odmiany Aragonez i Alicante Bouschet. W winnicy prowadzona jest ścisła kontrola, poprzez redukcję ilości produkcji, aby uzyskać winogrona najwyższej jakości, przy użyciu najnowocześniejszej technologii.
Włochy, Cirò Marina
...CAPARRA & SICILIANI to Spółdzielnia Winiarska z solidną tradycją rolniczą i winiarską. Firma znajduje się wzdłuż wybrzeża ionijskiego Kalabrii, w prowincji Crotone, i działa wyłącznie w rejonie Cirò i Cirò Classico, przetwarzając winogrona pochodzące z winnic należących do członków, rozciągających się na około 213 ha. Firma dysponuje nowoczesnym zakładem winiarskim, technicznie zorganizowanym, o łącznej pojemności 31.000 hl, podzielonym na 110 zbiorników winiarskich, rozmieszczonych na trzech piętrach, a także 150 beczek dębowych „Allier”. ...
... winiarzami, ponad 100 ha w regionie Bairrady. W Dão, gdzie CAVES DO SOLAR DE SÃO DOMINGOS mają duże doświadczenie, również nawiązano umowy z niektórymi winiarzami, których winogrona są odpowiednio monitorowane w winnicy i winifikowane w winiarniach regionu. W 2005 roku Confraria dos Enófilos da Bairrada oraz Komisja Vitivinícola da Bairrada doceniły naszą pracę, przyznając nam tytuł „NAJLEPSZE WINO Czerwone BAIRRADA 2004” oraz „NAJLEPSZA WINNICA BAIRRADA - 2005”, odpowiednio. W 2006 roku rozszerzono instalacje winifikacyjne, pozostając...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania

Aplikacja europages jest tutaj!

Skorzystaj z naszego ulepszonego wyszukiwania dostawców lub twórz zapytania w drodze za pomocą nowej aplikacji europages dla kupujących.

Pobierz ze sklepu App Store

App StoreGoogle Play