... jest bardzo podobne do drzewa herbacianego, z którego również pozyskuje się olej eteryczny. Występuje w obszarach podmokłych i wilgotnych lasach Australii, Nowej Kaledonii i innych wysp Pacyfiku.
Właściwości:
Olej eteryczny Niauli ma właściwości antymikrobowe, antyseptyczne, przeciwgrzybicze, przeciwzapalne, wykrztuśne i udrażniające. Uważa się również, że ma właściwości przeciwbólowe i jest dobrym tonikiem dla układu oddechowego i nerwowego.
Nazwa botaniczna: Melaleuca viridiflora
INCI: Melaleuca viridiflora Leaf Oil
Rodzina: Mirtaceae
Część używana: Liście
CAS: 85085‐48‐9
EINECS: 285‐377‐1...
...Niejonowy środek powierzchniowo czynny o wysokiej zdolności do zwilżania, redukcji napięcia powierzchniowego roztworów wodnych oraz do emulgacji i dyspersji.
Nazwa produktu: ROKAmer 2100
Nazwa chemiczna: EO/PO-blokkopolimer
Numer EG: Polimer
Numer CAS: 9003-11-6
Nazwa INCI: -
Numer rejestracji REACH: Wyłączony z REACH, ponieważ jest polimerem
Synonimy: Kopolimer PEG/PPG
Zastosowanie: Niejonowy...
... aktywująco na komórki. Olej Sacha Inchi bio obiecuje poprawę wyglądu skóry w przypadku podrażnień, stanów zapalnych, alergii oraz skóry z neurodermitis. Ogranicza odwodnienie skóry i wzmacnia naturalną równowagę. Właściwości pielęgnacyjne naszego oleju Sacha Inchi zostały potwierdzone w badaniach kosmetycznych w październiku 2015 roku. Wyniki można u nas zamówić.
INCI: Olej z nasion Plukenetia Volubilis
Składniki: C16:0 Kwas palmitynowy: 2-8% C18:0 Kwas stearynowy: 1-5% C18:1 Kwas oleinowy: 8-14% C18:2 Kwas linolowy: 28-45% C18:3 Kwas alfa-linolenowy: 40-58%
Opakowanie: Dostępne od 1 kg...
...Składnik kosmetyczny to substancja lub grupa substancji, które wchodzą w skład produktu kosmetycznego. W kosmetykach nazywane są "INCI" ("Międzynarodowa Nomenklatura Składników Kosmetycznych") i muszą być wymienione w porządku malejącym na opakowaniu produktu kosmetycznego.
Surowiec to produkt początkowy, który umożliwia wytwarzanie produktów gotowych. Ponadto surowiec może składać się z kilku...
... prawie bezbarwny i prawie bez zapachu lub smaku. Laktat sodu dostępny jest również w różnych stężeniach (50% / 60%), na życzenie z dostosowaną wartością pH.
Jakości: 50%, 50% pH 5.5, 60%
Wygląd: przezroczysty do białego
Numer CAS: 72-17-3
INCI: Laktat sodu
Trwałość: 2 lata
Przechowywanie: powinien być przechowywany w chłodnym, suchym i osłoniętym od światła miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu...