• europages
  • >
  • FIRMY - DOSTAWCY - USŁUGODAWCY
  • >
  • certyfikat ecocert

Wyniki dla

Producent Wytwórca - Certyfikat ecocert

Producent/wytwórca
  1. MAS DU ROSEAU

    Francja

    Verified by europages badge

    Dzięki 40-letniemu doświadczeniu rzemieślniczemu wykorzystujemy naszą wiedzę w służbie Twojego sukcesu. W Mas du Roseau każdy produkt jest starannie zaprojektowany przy użyciu naturalnych i organicznych składników, rygorystycznie wybranych pod kątem ich skuteczności i bezpieczeństwa. Wybierając Mas du Roseau jako swojego partnera w wyrobie produktów z białą etykietą, decydujesz się na doskonałość i autentyczność. Zależy nam na dostarczaniu rozwiązań skrojonych na miarę, dostosowanych do specyficznych potrzeb Twoich i Twoich klientów. Niezależnie od tego, czy chcesz opracować gamę produktów do pielęgnacji twarzy, ciała czy włosów, jesteśmy tutaj, aby wspierać Cię na każdym kroku, od projektu po produkcję i certyfikację. Oddajemy do Twojej dyspozycji naszą wiedzę techniczną, kreatywność i pasję, aby pomóc Ci stworzyć unikalne produkty wyrówniające się na rynku.

  2. CONCEPT FRUITS

    Francja

    Verified by europages badge

    CONCEPT FRUITS z siedzibą w sercu Monts de l’Ardèche to firma specjalizująca się w przetwarzaniu kasztanów jadalnych od 1975 roku. Należy do grupy ROGER DESCOURS, francuskiego lidera i głównego europejskiego gracza w branży mrożonych owoców. Dzięki dostawom kasztanów od najlepszych producentów, Concept Fruits opiera się na zespole profesjonalistów będących ekspertami w przetwórstwie owoców. Oferujemy niezbędną gamę preparatów na bazie kasztanów przeznaczoną dla profesjonalistów z branży gastronomicznej i dla przemysłu spożywczego: • Kreme z kasztanów • Pasta z kasztanów • Puree z kasztanów • Kasztany w syropie - CONCEPT FRUITS oferuje przepisy na kremy i przeciery z kasztanów o autentycznym smaku, według tradycyjnych przepisów z Ardèche, dla tradycyjnej i smacznej kuchni. - Składniki w 100% naturalne, bez aromatów, bez konserwantów, bez barwników - 100% krem kasztanowy « CLEAN LABEL » bez syropu glukozowego - Pasta z kasztanów o wyraźnym smaku kasztanów, mało słodzona i nie waniliowa - Puree z kasztanów w saszetkach Doypack do łatwego i szybkiego użytku - Naturalne kasztany w syropie do różnorodnego użytku: jako dekoracja, w kawałkach, jako dodatek. Do przetwarzania kasztanów pochodzących z rolnictwa ekologicznego firma otrzymała certyfikat ECOCERT FR-BIO-01. Concept Fruits ma także certyfikat IFS i BRC.

  3. FISCHER FERMENTGETRÄNKE GMBH

    Niemcy

    Verified by europages badge

    Fischer Fermentgetränke GmbH - Firma Fischer Fermentgetränke GmbH została założona w 2013 roku, ale nasza rodzinna tradycja fermentacji mieszanek ziołowych i herbacianych sięga roku 1898 r., co czyni nas jednym z najstarszych producentów Kombuchy na świecie. Dzięki temu nasze produkty są wyjątkowe na rynku. Ze względu na naszą tradycję, staramy się używać najwyższej jakości składników pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych (certyfikat Ecocert DE-ÖKO-005). Dzięki naszemu wieloletniemu doświadczeniu i wiedzy zgromadzonej przez cztery pokolenia, regularnie opracowujemy nowe produkty: dla siebie i naszych partnerów biznesowych. Nasza produkcja Kombuchy nie zmieniła się od 1898 roku. Podstawowym przekonaniem rodziny Fischer jest stosowanie wysokiej jakości składników w naturalnym procesie produkcji i butelkowania. Nasze receptury ziół i herbat są fermentowane w naszych własnych kulturach w procesie naszej tradycyjnej rzemieślniczej produkcji (w manufakturze) kombuchy. Wymagany do tego cukier jest całkowicie zużywany (<0, 5 g/l). Celowo unikamy również pasteryzacji, obróbki cieplnej i filtracji. W rezultacie nasze własne kultury pozostają aktywne nawet po butelkowaniu i naturalnie rozwijają dwutlenek węgla w butelce.

  4. LE SAUZET

    Francja

    Firma LE SAUZET jest wyspecjalizowana w produkcji produktów ekologicznych. Nasze przedsiębiorstwo prowadzi dwie działalności: Uprawa winorośli w Posiadłości LOU PAS D’ESTRECH, gdzie produkujemy wina z Ekologicznej Uprawy od 1984 roku i produkcja SAUZET z tym samym poczuciem autentyczności poprzez produkt wysokiej jakości jakim jest produkowany ocet BIO. Jesteśmy dziś w stanie zaoferować szeroką gamę octów naturalnych i aromatyzowanych oraz gwarantować identyfikowalność oraz pochodzenie geograficzne naszych surowców. Firma SAUZET powstała w 1987 r. i zajmuje się produkcją ekologicznych octów na bazie wina dla stron trzecich. Wszystkie nasze produkty są gwarantowane jako ekologiczne i posiadają certyfikat ECOCERT SAS.FR-BIO-01. Proponujemy ofertę private label dla wielkiej dystrybucji. Co roku jesteśmy obecni na targach SIAL i SIRAH na stoisku „SUD DE France” (Południe Francji), gdzie z przyjemnością prezentujemy Państwu nasze produkty i zaprosimy na ich degustację.

  5. ESSENCES NATURELLES CORSES

    Francja

    Verified by europages badge

    Jako rolnicy, gorzelnicy, chemicy i eksperci w dziedzinie aromaterapii, kosmetyki i perfumerii, Essences Naturelles Corses angażuje się w uprawę, destylację, ekstrakcję i przetwarzanie aromatycznych i leczniczych roślin Korsyki. Nasza firma ma swoje korzenie w ziemi farmy Bordéo, na której nasza rodzina pracuje od 1962 roku. Między roślinami, naszą rodziną i, co za tym idzie, firmą nawiązała się pełna szacunku i symbiotyczna relacja. Jesteśmy dumni z posiadania certyfikatów rolnictwa ekologicznego i biodynamicznego Ecocert i Demeter od 1985 roku. Surowce wykorzystywane w naszej destylarni pochodzą z naszych własnych ogrodów i plantacji lub z dzikich zbiorów, w szczególności z roślin aromatycznych endemicznych dla Korsyki. W 2020 r. ponownie nawiązaliśmy współpracę w zakresie produkcji roślin takich jak kocanki (immortelle). Nasze zaangażowanie w jakość i szacunek dla natury przyświeca wszystkim naszym działaniom. Wszystkie nasze olejki eteryczne w Essences Naturelles Corses są certyfikowane jako w 100% organiczne, w 100% czyste, w 100% naturalne i w 100% całkowite, zawierające wszystkie aromatyczne składniki rośliny. Ta doskonałość jest częścią naszego stałego zaangażowania w rolnictwo biodynamiczne, które szanuje naturę, od uprawy po destylację.