...%, kalibrowany od 200 mikronów. Proszek naturalny: Mielony z pierwszej jakości kłód, kalibrowany poniżej 500 mikronów, jest ciemniejszy z większą ilością zanieczyszczeń i ciał obcych. Proszek przesiany*: Czysty aromat lukrecji bez ziemistego smaku, nie przebarwia zębów, wykonany z mechanicznie przesianych kłód, a następnie mielony i przesiewany. Proszek wzbogacony w glabrydynę (1,2% do 1,9%) oraz średnio 4% kwasu glicyryzynowego przeznaczony do kosmetyków.
Niemcy, Frankfurt Am Main
...Aby wyprodukować proszek lukrecjowy, po wybraniu najlepszych korzeni rośliny lukrecji, są one mielone i wlewane do ekstraktorów (maszyn ekstrakcyjnych), a po gotowaniu przez kilka godzin, materiał jest przepuszczany przez zaawansowane systemy filtracji z czystą wodą i parą. Są one skoncentrowane w dużych i wielostopniowych maszynach, a następnie w bardzo dużej suszarce rozpryskowej, w której w...