Niemcy, Schoenebeck
... lotionach przeciw pękającej i podrażnionej skórze. Intensywnie pielęgnuje i pozostawia aksamitne, miękkie uczucie na skórze. Nasze masło kakaowe BIO jest również chętnie stosowane w produktach pielęgnacyjnych skierowanych specjalnie do kobiet w ciąży. Jego właściwości nawilżające i łagodzące sprawiają, że masło kakaowe, które jednocześnie emanuje nutą czekoladowego aromatu, jest idealnym składnikiem...
Francja, Malataverne
...Czekolada mleczna to czekolada zawierająca zazwyczaj od 25% do 40% kakao i masła kakaowego, mleko, zazwyczaj w postaci mleka w proszku, oraz cukier. Czekoladę mleczną wynalazł w 1875 roku Daniel Peter w Vevey w Szwajcarii. Jak powstaje czekolada? Wydobywa się masło, które jest dezodoryzowane i wlewane do form, oraz wytłok, który jest kruszony, aby stać się proszkiem kakaowym. Masa kakaowa i masło kakaowe uzyskane z tłoczenia są mieszane, co daje czekoladę. Do czekolady gorzkiej dodaje się cukier; następnie proszek mleczny do czekolady mlecznej.