...aby stworzyć harmonię między starym a nowym. Pasja i entuzjazm młodego chłopaka Railtona Foschini, który początkowo rozpoczął z 21 hl wina, doprowadziły go w ciągu kilku lat do poziomów konkurencyjnych z licznymi sąsiednimi winnicami, które czynią tę małą średniowieczną wioskę Perłą Sannio. Wina DOC, które wyróżniają tę winnicę, to Falanghina del Sannio i Sannio Barbera… nie brakuje również Sannio Aglianico, Sannio Aglianico Riserva, Sannio Fiano. Również ważne są wina IGP: białe i czerwone Beneventano, Falanghina Beneventano, Aglianico Beneventano.
Cantine Iannella 1920 znajduje się w Torrecuso i została założona w 1920 roku przez protoplastę rodziny Giovanni Iannella. Początkowo produkcja ograniczała się do zaledwie 50 hl wina. Produkowane wina to Aglianico (które uczyniło sławnym to małe miasteczko sannickie po uznaniu DOC) oraz Coda di volpe. Lata dziewięćdziesiąte oznaczają ważny zwrot, ponieważ pozwalają winnicy, prowadzonej z...
IV Miglio to winiarnia, która od pokoleń stawia na jakość produktu w regionie, który od tysięcy lat jest kolebką doskonałego wina, co potwierdzają Rzymianie, którzy uczynili wino flegrejskie miarą szlachetności enologicznej. Gospodarstwo może liczyć na różne kluczowe aspekty: tradycję, teren, innowacje i pracę zespołową. Przede wszystkim tradycję, ponieważ bez korzeni ziemia nic nie daje. A tutaj...
...które są ściśle ekologiczne, znajdują się cenne kiwi o żółtym i zielonym miąższu, oliwa z oliwek extra virgin uzyskana z trzech różnych odmian: itrana, leccino i frantoio, dżemy z kiwi i cytryn, a także produkcja win ekologicznych z winorośli rodzimych i międzynarodowych. Używane odmiany to Bellone, Malvasia Puntinata z Lacjum, Grechetto, Vermentino, Merlot, Petit Verdot, Syrah, Cabernet Franc...
... rodzinnego zarządzania, pozostając na bieżąco dzięki ciągłej ewolucji technologicznej. Nowoczesność i tradycja gwarantowane są przez nieustanne dążenie do pamiętania o przeszłości, aby poprawić i odnowić sposób produkcji i sprzedaży wina, aby być konkurencyjnym na dzisiejszym rynku i wychodzić naprzeciw konsumentowi z nowymi inicjatywami. Dziś firma może pochwalić się produkcją 2 milionów butelek rocznie, dystrybuowanych w całych Włoszech, ale także w licznych krajach europejskich.
Enogastronomia - Typowe Produkty Rzemieślnicze z Kalabrii
Siedziba prawna w Rzymie, natomiast dystrybucja i produkcja odbywa się bezpośrednio w Kalabrii w Crotone (KR).
Pomimo rygorystycznej rzemieślniczości produktu, w procesie przetwarzania stosowane są wszystkie najnowocześniejsze techniki zachowania higieny.
Hurt - Wysyłka na całym świecie.
calabriascerra współpracuje z firmą zajmującą się przetwarzaniem oliwek i przypraw rzemieślniczych.
Założona w 1950 roku, natomiast w przypadku wędlin współpracuje z firmą założoną w 1996 roku, której produkcja jest zawsze rygorystycznie rzemieślnicza.