...Guanciale to wędlina pozyskiwana z policzka świni. Mięso jest masowane solą przez około pięć dni. Po dodaniu pieprzu i papryczki chili, jest aromatyzowane rozmarynem i szałwią, aby nadać mu jeszcze więcej smaku. Dojrzewanie, trwające od 60 do 90 dni, odbywa się w pomieszczeniach o optymalnym klimacie i wilgotności. Jest wykorzystywane w kuchni w różnych przepisach i sosach: makaronie alla carbonara, gricia i amatriciana, aby wymienić te najbardziej znane.
...Im bardziej popularna jest wędlina, tym bardziej wierzymy, że zasługuje na staranność i uwagę. Dla nas oznacza to przede wszystkim mięso tylko wieprzowe i tylko wysokiej jakości. Używamy 70% chudego mięsa mielonego o drobnej strukturze i 30% tłuszczu pokrojonego w kostkę, z przyprawami, solą i pieprzem. Nie używamy mniej szlachetnych części, nie używamy podrobów wieprzowych, żadnych...
...Oliwa z oliwek extra virgin o owocowym smaku z nutą świeżych zielonych migdałów.
Złożony i wyrafinowany smak z roślinnymi akcentami karczocha, sałaty i migdała. Ma dobrze zbalansowany i harmonijny pikantny posmak.
Idealna do pieczeni mięsnych, zup z roślin strączkowych, bruschetty z pieczonego chleba z solą, pomidorami, czosnkiem i rukolą.
...Dalle Crepole sfogliate z ciasta z polenty opatentowaliśmy Crepolini sfogliati z ciasta z polenty, które przygotowujemy, krojąc Crepole na paski o szerokości około 2 cm i susząc je w piekarniku w temperaturze 280 stopni, posypane grubą solą. Powstają z nich rodzaj grissini, które można chrupać o każdej porze dnia, doskonałe na aperitify, do sałatek itp.
...Bakłażany grillowane
PRZYGOTOWANE NA ŚWIEŻO
Roladki ze speckiem wypełnione delikatnym serem krowim
Karczochy po wiejsku
PRZYGOTOWANE NA ŚWIEŻO
Suszone pomidory marynowane w stylu śródziemnomorskim
PRZYGOTOWANE NA ŚWIEŻO
Oliwki monachijskie
Z papryczką chili, czosnkiem, przyprawami, solą...
... nasze babcie, szanując prawdziwą i czystą tradycję kuchni toskańskiej, z mięsem, warzywami (seler, szalotka i marchew), oliwą z oliwek extra virgin, solą, pieprzem i naturalnymi ziołami, więc bez glutaminianów, aromatów, konserwantów czy barwników. Z pewnością nasze sosy nie będą miały niskiej ceny, ponieważ firma nie obsługuje GDO, lecz jedynie gastronomię, restauracje, wędzarnie i wszelkie inne działalności w branży, które operują na produktach wysokiej jakości. Nasza firma jest otwarta dla każdego, kto chciałby nas odwiedzić przed zakupem naszych produktów.
ParmaSale to firma specjalizująca się w handlu hurtowym solą. Sól przemysłowa, sól spożywcza oraz sól na zamówienie są przetwarzane i pakowane w zakładzie w Langhirano zgodnie z wymaganiami klienta. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać darmową wycenę!