Od 2002 roku Ekoterra Food we współpracy z producentami w Turcji i we Włoszech, zaczynając od upraw, rozwija projekty przetwórstwa żywności, aby oferować najlepsze produkty ekologiczne i naturalne. Ekoterra Food, z siedzibą w Turynie, realizuje specyficzne wymagania klientów, dzięki zaufanym partnerom, którzy są strategicznie ulokowani w obszarach, gdzie uprawiane są najlepsze odmiany i stosują za...
Firma znajduje się w sercu produkcji oliwek i migdałów w Apulii. Produkujemy doskonałą oliwę z oliwek extra virgin zarówno z certyfikowanej uprawy ekologicznej, jak i konwencjonalnej, łącząc wykorzystanie nowoczesnych technologii z doświadczeniem zdobytym w terenie. Nasza oliwa pochodzi z natychmiastowej obróbki oliwek odmiany "coratina", z której uzyskuje się głównie oliwę owocową z wyraźnymi nut...
... technologią, tradycją a przyszłością, pasją a innowacją.
Sektory, do których firma kieruje swoje usługi, obejmują winiarstwo (słodzenie, wzbogacanie i musowanie), przemysł spożywczy (dżemy, lody, wypieki) oraz kosmetykę (naturalne kosmetyki premium) i nutraceutyki (dekstroza i fruktoza do suplementacji).
Wśród oferowanych produktów:
- cukier krystaliczny z winogron (ekologiczny i konwencjonalny...
... maksimum 55 stopni Celsjusza, co pozwala zachować wartości odżywcze i trwałość podczas gotowania. Produkujemy makaron świeży i suchy, ekologiczny i konwencjonalny, z Farro dicoccum, pszenicy durum Senatore Cappelli, pełnoziarnisty, aromatyzowany produktami liofilizowanymi i naturalnymi. Nasze produkty są obecne na rynku włoskim, od sektora hurtowego po detaliczny, oraz na rynku zagranicznym, głównie w Hiszpanii, Portugalii, Niemczech, Anglii, Kanadzie, Brazylii, Australii i USA.