Storia: Bio Mondo, firma z Friuli założona w 2012 roku przez Danielę Faverę, powstała z potrzeby zastąpienia cukru z powodów zdrowotnych. Na początku zajmowała się słodzeniem bezkalorycznym oraz handlem liśćmi stewii; następnie, po zdobyciu odpowiedniego rozeznania na rynku, postanowiła wejść w świat dżemów, kremów do smarowania, czekolady, cukierków, aż po pasty do zębów, płyny do płukania ust or...
PugliaEat powstało z potrzeby stworzenia "sojuszu małych" w celu nawiązania współpracy.
"Pochodzenie" i "typowość" to atuty naszych produktów, które należy traktować jako wartościowe narzędzia, z których można korzystać z dumą w tych trudnych czasach.
Mała skala naszej działalności, umieszczona w globalnym rynku, może być w tej chwili błogosławieństwem, ponieważ pozwala nam na szybsze wyprzedani...
... łubinem uprawianym w międzyrzędziach oraz ograniczone zabiegi przewidziane w Rolnictwie Ekologicznym stanowią podstawę naszej innowacyjnej pracy. Otrzymywane produkty to: Wino, Oliwa z Oliwek Extra Vergine, Miód, Dżemy z pomarańczy, cytryn i mandarynek, Pasztet z suszonych pomidorów, karczochów, czarnych i zielonych oliwek, Przyprawy z oregano, rozmarynu, cytryny, pomarańczy i czosnku na bazie oliwy z oliwek extra vergine. Rolnicza Montalbano to firma obecna od pokoleń w terenie o dużym potencjale.
... lokalnych źródeł, w tym wina organiczne, makaron z pszenicy durum Senatore Cappelli, piwa rzemieślnicze, likiery i nalewki z dzikich ziół Murgii, dżemy i konfitury z owoców, miód, przetwory i oleje, różne rośliny strączkowe, orzechy oraz pasty migdałowe.