Włochy, Imperia
... aromatyczne nuty oliwki Biancolilla ze słodyczą oliwki Taggiasca. Efekt jest zaskakujący i bardzo przyjemny. Nazwa „Reuza”, co oznacza Różę w dialekcie liguryjskim, odnosi się do perfumowanej oliwy, podobnie jak kwiat. Oliwki zbierane są ręcznie w miesiącach listopadzie i grudniu. Tłoczenie oliwy odbywa się z najwyższą starannością, ściśle na zimno. kod:REU .75...
Włochy, Sant'agata De Goti
...Oliwa z oliwek BIO Terre Caudine to produkt z rolnictwa ekologicznego, który charakteryzuje się bardzo niską kwasowością (0,1%) oraz wysoką zawartością polifenoli i witaminy E. Oliwa jest uzyskiwana z odmian oliwek Ortice, Ortolana i Racciopella, zbieranych bezpośrednio z naszych gajów oliwnych. Uprawa oliwek odbywa się w sposób ekologiczny, z wykorzystaniem wyłącznie nawozów organicznych. Po zbiorach pod koniec października następuje natychmiastowe tłoczenie oliwek tradycyjną metodą na zimno, co pozwala zachować cechy organoleptyczne oliwy.
Włochy, Biancavilla
...Natale to oliwa z oliwek extra virgin, produkt sycylijski. Z wyjątkową butelką „Quadra Marasca“. Smak Nocellara Etnea pochodzi bezpośrednio z posiadłości Cuscunà! Doskonałość w smaku i intensywnym aromacie. Oliwa sycylijska 100% Natale uzyskała różne certyfikaty, również dzięki możliwości firmy Filiera, aby śledzić proces produkcji, od uprawy oliwek po zbiór. Dodatkowo firma Cuscunà gwarantuje tłoczenie w ciągu 8-12 godzin od zbioru.
Włochy, Ventimiglia Di Sicilia
...Oliwa z oliwek extra virgin produkowana przez firmę Oro di Calamigna jest wytwarzana wyłącznie z włoskich oliwek pochodzących z Ventimiglii na Sycylii. Frangitura tej oliwy odbywa się w ciągu 12 godzin od zbioru, ten rodzaj obróbki znany jest jako "tłoczenie na zimno". Kolor oliwy jest szmaragdowo-zielony z złotymi refleksami. Smak tej oliwy extra virgin jest średnio-intensywny, owocowy, z...
Włochy, Campello Sul Clitunno
... jakiejkolwiek zmiany jakości cech zawartych w owocach. Z autochtonicznych odmian Moraiolo, Frantoio i Leccino powstaje ta oliwa o „zielonym” smaku i lekko gorzkim posmaku, która przenosi nas wśród oliwek i cyprysów, które rysują krajobraz umbryjskich wzgórz.
Włochy, Catania
...Olej "Prezioso" pochodzi z wyjątkowej odmiany drzewa oliwnego "Nocellara Etnea", uprawianej niemal wyłącznie na zboczach Etny. Oliwki, pochodzące z rolnictwa ekologicznego, zbierane są ręcznie do końca listopada, gdy są jeszcze zielone, poświęcając plon na rzecz uzyskania oleju o bardziej owocowym smaku. Tłoczenie, przeprowadzane w ciągu 6/12 godzin od zbioru, odbywa się w młynie, który oprócz...
Włochy, Castrovillari
La Castrofrutta sas przedstawia: Antico Monte, oliwa z oliwek, która pachnie historią. Wyjątkowa ekspozycja, typ gleby, uprawa głównie Roggianella, tłoczenie na zimno, a przede wszystkim wiekowe drzewa, które stanowią niemal całość produkcji, gwarantują oliwie Antico Monte unikalny charakter na świecie. To oliwa, która czerpie swoją tożsamość z historii jednego z najbardziej chwalebnych regionów...
Włochy, Castellamare
Benvenuti in Ipos, il vostro punto di riferimento per il vero Made in Italy. Con profonde radici nelle tradizioni artigianali italiane, Ipos si impegna a preservare e promuovere l'autenticità e la qualità che il nostro paese ha da offrire. Siamo una vetrina per migliaia di piccole aziende che, con immutata passione, lavorano per mantenere vive le pratiche tradizionali, resistendo alla standardizza...
... tradycję. Cooperatywa od zawsze ma na celu: Wspólne przetwarzanie wszystkich oliwek dostarczanych przez członków zgodnie z zasadami najlepszej technologii olejarskiej, przygotowując w tym celu niezbędne instalacje i sprzęt; Wspólne przechowywanie i sprzedaż produktu uzyskanego z przetwarzania oliwek. Podczas kampanii oliwnej członkowie codziennie dostarczają oliwki, a ich tłoczenie odbywa się w ciągu 24...
... produkcyjną, znacznie wyprzedzając krajowe i europejskie przepisy prawne. Umowa, dziś jak i wtedy, oparta na surowych zasadach i ścisłej kontroli jakości. Historia, tradycja, autentyczność, poszanowanie terytorium i środowiska to zasady, które kierują całym procesem produkcyjnym Laudemio, od harmonijnego prowadzenia gajów oliwnych po selektywny zbiór owoców w ich idealnym stadium dojrzałości, od tłoczenia po gramolację i rygorystyczne tłoczenie na zimno, aż po butelkowanie i staranną konserwację produktu.
...Jesteśmy małą firmą rzemieślniczą, producentem naturalnego mydła. Naszym flagowym produktem jest mydło z oliwy z oliwek, zarówno w formie stałej, jak i płynnej. Oliwa, z której to mydło jest produkowane, pochodzi z różnych małych tłoczni w okolicy, które wciąż stosują "zimne tłoczenie". Nasza firma powstała niedawno, ale biorąc pod uwagę doskonałość składników używanych do produkcji mydeł, uważamy, że mamy potencjał do szybkiego rozwoju. Wszystko, co produkujemy w naszym laboratorium, jest całkowicie ręcznie robione, z naturalnych składników i nie testowanych na zwierzętach.
Włochy, Pienza
...MONACI REMO S.r.l to firma rodzinna z siedzibą w PIENZA, w pięknej Val d'Orcia w prowincji Siena. Świadoma licznych zmiennych, które wpływają na jakość oliwy z oliwek, firma osobiście nadzoruje wszystkie etapy produkcji, od uprawy na polu po tłoczenie w młynie. Podstawą dobrej oliwy jest przede wszystkim zdrowa oliwka, która musi być zbierana w odpowiednim stopniu dojrzałości, (pakowanie), i...
Włochy, Km 3.500-Vittoria
... oliwy oferowana przez firmę Olio e Natura, z siedzibą w Vittoria, w prowincji Ragusa, obejmuje: Oliwa z oliwek extra virgin w butelkach o pojemności 0,10 cl - 0,50 cl - 0,75 cl. W puszkach o pojemności 0,25 cl - 0,50 cl - 1 lt - 2 lt - 3 lt - 5 lt. Nocciolino z wytłoków oliwnych: • doskonała alternatywa dla naturalnego granulowanego pelletu, uznawanego za biomasę, do zasilania kotłów do ogrzewania i ciepłej wody, do pieców kominkowych, pieców i wszystkich rodzajów kotłów wielopaliwowych z podajnikiem. Dostępny luzem lub w opakowaniach po 25 kg.
Włochy, Marina Di Gioiosa Ionica
FIRMA ROLNICZA BARLETTA BARLETTA MARIA CATERINA PRODUKUJE OLEJ Z OLIWEK NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI Z KALABRII, WYCIĄGANY Z DRZEWA OLIWNEGO GERACESE, BEZ NAWOZÓW. CAŁA NASZA PRODUKCJA JEST W 100% EKOLOGICZNA I GWARANTOWANA MADE IN ITALY.
... w naszej tłoczni, stworzonej specjalnie po to, aby zaoferować konsumentowi produkt pochodzący z krótkiego łańcucha dostaw i rzeczywiście z lokalnych źródeł. Naszym jedynym celem, od zbioru oliwek po tłoczenie na zimno oliwy, jest uzyskanie produktu doskonałej i najwyższej jakości. Kierujemy się głównie do konsumentów, którzy w swoim profilu zwracają uwagę na jakość życia, przyjmując zasadę...
Włochy, Trezzano Sul Naviglio
... momencie, gdy nie są w pełni dojrzałe, począwszy od połowy października, aby zapewnić maksymalne walory organoleptyczne i dłuższą trwałość. Tłoczenie odbywa się w młynie, który znajduje się w bliskiej odległości od miejsca zbioru, co gwarantuje minimalny czas oczekiwania. Połączenie wieloletniego doświadczenia w produkcji oliwy z oliwek extra virgin, kreatywności i pomysłowości Matteo Cibica oraz dbałości o stworzenie każdej pojedynczej butelki przez Mistrza Szkła Pietro Viero pozwoliło nam uzyskać produkt unikalny na świecie pod względem jakości i designu.
Włochy, Sora
Tłoczenie na zimno z młynem...
... przewodniki oliwy (Gambero Rosso i Slow Food). Wśród naszych produktów znajdują się cenny Monokultivar Tortiglione, monowariant Pendolino i Dritta, DOP pretuziano Colline Teramane oraz nasze oliwy aromatyzowane, wytwarzane przy użyciu technik takich jak maceracja i tłoczenie, bez użycia syntetycznych aromatów chemicznych.
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania