Włochy, Corsano
...Od Negroamaro przez Primitivo po Chardonnay, wybór najlepszych win z Salento. Z Cantele i Tenuta Annibale, dwoma z najlepszych winnic w Apulii.
Włochy, Maruggio
...Winogrono: Negroamaro – czarna Malvasia – Primitivo Obszar produkcji: Wschodnia część Taranto Typ gleby: Czerwona ziemia zmieszana z tufem i/lub wapieniem Typ uprawy winorośli: Wspierany alberello Średni wiek winnicy: 15 lat Średnia produkcja / hektar: 90/120 quintali winogron Rocznik: Wrzesień Metoda zbioru winogron: Ręczna Alkohol: 11% -12% obj. Kolor: Żywy róż Bukiet: Charakterystyczny winny Smak: Wytrawny, bardzo harmonijny Temperatura podawania (Celsjusz): 8° 10° C Zalecane: Aperitif, ryby i włoskie przystawki, owoce morza, delikatne zupy, a także warzywa, mozzarella i świeży ser.
Włochy, Misano Adriatico
...To wino TESSUTO Primitivo del Salento IGT to doskonały wybór dla miłośników wina. Pakowane w butelki o pojemności 75 cl, stanowi idealną równowagę między aromatem a pysznym smakiem. Delektuj się tym czerwonym winem z grillowanym mięsem lub dojrzałymi serami na niezapomniany wieczór. Kup teraz swój zestaw 6 butelek.
Włochy, VILLA CASTELLI
...Jesteśmy rodzinną firmą rolniczą z siedzibą w górnym Salento w Carovigno (BR) - Apulia. Produkujemy wina IGT Salento, które są łatwe do picia, ale nie banalne, szanując autentyczność i wyjątkowość rodzimych szczepów winorośli, takich jak primitivo, negroamaro, malvasia i ottavianello. Z gruntów naszej własności, Masserii Pietrasanta, produkujemy również wysokiej jakości oliwę z oliwek z drzew...
...Kolor: intensywny rubinowy. Aromaty: szeroki i trwały z wyraźnym zapachem wiśni i nutami wanilii. Smak: pełny, okrągły z miękkimi i zrównoważonymi taninami. Temperatura podawania: 16-18°C. Dopasowanie: doskonałe do pieczeni z czerwonych mięs, dziczyzny i serów dojrzewających. Winifikacja: po odszypułkowaniu winogron, moszcz pozostaje w maceracji z łuskami przez 6-7 dni w temperaturze 24-26°C. Po zakończeniu fermentacji malolaktycznej, część wina dojrzewa w beczkach, a reszta w stali. Potencjał starzenia: 2 i więcej lat w zależności od rocznika.
Włochy, Barletta
...Illivia Leone de Castris Negroamaro pochodzi z winnic znajdujących się w gminie Salice Salentino. Zbiory odbywają się ręcznie pod koniec września, a oprócz winogron Negroamaro zbierane są również bardzo małe ilości Malvasia Nera di Lecce. Po zakończeniu zbiorów, kiści winogron przenoszone są do winiarni, gdzie będą winifikowane na czerwono, a po okresie fermentacji, Negroamaro Illivia dojrzewa w dużych dębowych beczkach przez dwa miesiące przed wprowadzeniem na rynek.
Włochy, San Donaci
...Wino uzyskane z winogron 100% Primitivo. Obszar produkcji: Salento, między prowincjami Brindisi i Lecce. Winifikacja w czerwonym z kontrolą termiczną procesu fermentacji. Charakteryzuje się miękkością swoich tanin oraz długotrwałym smakiem i aromatem. W zapachu wyczuwalne są nuty dojrzałych owoców czerwonych, takich jak truskawki, maliny i jeżyny, także w formie galaretek. Idealne do serów dojrzewających, takich jak Caciocavallo Podolico, Castelmagno, Provolone del Monaco, makaron z sosem bolognese, białe mięsa po myśliwsku.
Włochy, Salice Salentino
La Leone de Castris to jedna z najstarszych i najważniejszych winiarni w Apulii. Winiarnia oferuje szeroką gamę produktów: wina czerwone, białe, różowe DOC (Salice Salentino, Locorotondo, Copertino, Primitivo di Manduria), wina IGT Salento i Apulia, wina musujące różowe i białe; a także wyjątkową wódkę i oliwę z oliwek. Oprócz bardziej tradycyjnych win z rodzimych szczepów, takich jak Negroamaro...
Włochy, Cerignola
... połączyć pasję do wina z wysokimi umiejętnościami przedsiębiorczymi. Zawsze uważna na potrzeby rynku oraz swoich klientów, zarówno krajowych, jak i zagranicznych, firma zdobyła również ważne i prestiżowe międzynarodowe certyfikaty BRC Food, IFS i ICEA Biologico. Oferowane wina w głównej mierze odzwierciedlają duszę i kulturę Apulii, od Tavoliere po Salento, aż po Taranto, ale nie brakuje również winogron z Benevento, Abruzji i Sycylii. Różne linie produktów, aby sprostać potrzebom całej klienteli, od win stołowych po bardziej wyszukane, takie jak nasza linia "Tenute villa dei pini".
Włochy, Grottaglie
...Feudi Valle d'Itria to "mała" firma, ale zmotywowana i dynamiczna, inspirowana tradycją, nie pomijając nowoczesności. Nasze wina i oliwa są produkowane wyłącznie z winogron i oliwek pochodzących z terenów Doliny Itria i Alto Salento, aby dostarczyć naszym klientom tylko doskonałe produkty. Nasza praca, nasza pasja, nasze zaangażowanie są skierowane na jeden cel: szerzenie dobroci i piękna naszej historii.
Włochy, Villa Castelli
... ich autentyczność i lokalne odmiany. Od zawsze w Salento uprawa winorośli, oliwek i innych owoców roślinności śródziemnomorskiej stanowi wielkie bogactwo, które uczy nas o więzi z tym terenem: pasji do świata rolnictwa, zachwytu nad pięknymi i smacznymi rzeczami oraz kultury gościnności. W Gospodarstwie Rolnym Melillo znajdziesz wina, oliwę, miód, owoce, warzywa i inne produkty ekologiczne...
Historia winnicy Attanasio sięga XIX wieku, w Salento, krainie szlachetnych win, które zyskują coraz większe uznanie na rynku światowym. Całkowita pojemność winnicy wynosi około 10 000 hektolitrów, podzielonych między zbiorniki ze stali nierdzewnej a beczki z francuskiego dębu. Nasze urządzenia, wszystkie nowej generacji, są wyposażone w kontrolę termiczną i zarządzanie różnymi etapami...
Włochy, Tricesimo
W naszym sklepie znajdą Państwo niszowe produkty spożywcze pochodzące z Salento, takie jak: makaron z mąk i specjalnych kształtów, warzywa w oliwie, wina oraz oliwa z oliwek extra virgin z posiadłości słynnego piosenkarza Al Bano Carrisi, sosy i przyprawy. Wszystko bez barwników i konserwantów. Wędliny i sery najlepszych marek, a także te produkowane rzemieślniczo przez lokalne firmy.
Włochy, Squinzano
Winiarnia produkująca i sprzedająca wina z Salento. Do naszego Primitivo wybieramy winogrona z winnic o niskich plonach na hektar w pobliżu Savy, w Salento. Tradycyjna uprawa krzewów.
PRODUCENCI WIN Z SALENTO...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania