... kolor i przynoszą liczne korzyści dietetyczne.
Jego mąka, stosowana w piekarstwie i cukiernictwie, oferuje produkty o złocistym kolorze i orzechowym smaku. Jego zawartość błonnika sprawia, że jest to zboże o dobrej strawności.
WAGA: 1 kg
OPAKOWANIE: 1 kg, 5 kg...
...Kamut to starożytne zboże, które, choć pochodzi z południowej Europy, było szeroko uprawiane w Europie. Jego popularność spadła w XIX wieku, ale obecnie wraca do łask jako zdrowa żywność. To bogate w składniki odżywcze ziarno pełnoziarniste jest wysokobiałkowe i ma orzechowy smak.
Karl Rölkens KG produkuje orkisz. Orkisz to zboże o lekkostrawności, wysokiej zawartości białka i delikatnym orzechowym smaku. Jest to idealna baza zdrowej diety. Karl Rölkens oferuje stale orkisz zarówno z upraw konwencjonalnych, jak i ekologicznych.
Duże, renomowane firmy z branży spożywczej przetwarzają produkty Karl Rölkens – w ten sposób z łuskanego ziarna powstają mąki, płatki, żywność dla niemowląt oraz produkty specjalne.