Szczyt Szynki
Sztuka 70g, karton głęboko mrożony w cieście.
Składniki: ciasto francuskie (mąka pszenna, woda, tłuszcze roślinne i oleje nieutwardzone (palmowy, rzepakowy), skrobia pszenna, syrop cukru inwertowanego, sól jodowana, emulgatory (E471, E475), konserwanty (E200, E202), substancje zakwaszające (E270, E330)). Szynka CH 20% (wieprzowina, woda, sól peklująca nitrynowa, sól spożywcza z konserwantem E250, cukry (glukoza, skrobia), przeciwutleniacze (E331, E301), ekstrakty przyprawowe, wzmacniacze smaku (E621), aromaty). Jaja, bułka tarta, mąka sojowa, odtłuszczone mleko, woda, białe wino, przyprawy, cebula, wzmacniacze smaku (E621), sól spożywcza. Ułożyć na blachach wyłożonych papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec: w 200°C, przez około 25 minut. Temperatura przechowywania: min. -18°C, po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie. Informacja dla alergików: zawiera gluten, mleko, jaja, soję. Produkt mięsny do spożycia po ugotowaniu. Wyprodukowano w Szwajcarii z mięsa szwajcarskiego.