Produkty dla masaż mięśni (4)

Koncentrat Białka Mlecznego 80%

Koncentrat Białka Mlecznego 80%

Koncentrat białka mleka (MPC) to skoncentrowane mleko w proszku, które zazwyczaj zawiera 80% białka mleka. Produkowany jest ze świeżego i pasteryzowanego mleka odtłuszczonego poprzez filtrację i suszenie rozpyłowe. Stosunek wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości laktozy sprawia, że produkt ten jest powszechnie stosowany w produkcji żywności niskowęglowodanowej oraz napojów wzbogaconych w białko. Można go również dodawać między innymi do wypieków, deserów, produktów hodowlanych, napojów mlecznych, sosów i serów.
Izolat białka serwatkowego

Izolat białka serwatkowego

Izolat białka serwatkowego uzyskuje się poprzez koncentrację i oczyszczanie koncentratu białka serwatkowego, aby zmniejszyć zawartość tłuszczu i węglowodanów w serwatce. Proces ten można przeprowadzić z wykorzystaniem separacji membranowej lub wymiany jonowej. Izolat białka serwatkowego (WPI) uważany jest za produkt o najwyższej czystości i koncentracji białka.
Koncentrat białka mleka 80% (MPC)

Koncentrat białka mleka 80% (MPC)

Koncentrat Białka Mlecznego (MPC) to wysoko skoncentrowany proszek mleczny, który zazwyczaj zawiera 80% białka mlecznego. Powstaje z świeżego, pasteryzowanego mleka odtłuszczonego w procesie filtracji, odparowywania i suszenia rozpyłowego. MPC jest znany ze swoich wyjątkowych właściwości pienienia, teksturowania, wiązania wody i koagulacji. Doskonała wartość odżywcza wynika z wysokiego stężenia białka. Ma trwałość 24 miesiące i jest dostępny w workach 25 kg oraz Big Bags. MPC jest opłacalną alternatywą dla Mleka W pełni Mlecznego lub Mleka Odtłuszczonego, oferując porównywalne poziomy białka.
Izolat białka serwatkowego (WPI)

Izolat białka serwatkowego (WPI)

Izolat białka serwatkowego uzyskuje się poprzez koncentrację i oczyszczanie koncentratu białka serwatkowego w celu zmniejszenia zawartości tłuszczu i węglowodanów w serwatce. Proces może być przeprowadzany z wykorzystaniem separacji membranowej lub wymiany jonowej. WPI uważane jest za produkt o najwyższej czystości i koncentracji białka.