Produkty dla mieszanka białkowa (2)

Permeat serwatki

Permeat serwatki

Permeat jest produkowany ze świeżego pasteryzowanego odtłuszczonego mleka, powstałego po ultrafiltracji mleka w celu ekstrakcji białek i tłuszczów. Produkt jest następnie suszony przy użyciu zaawansowanych technik suszenia rozpyłowego. Produkt jest czasem nazywany „serwatką odbiałczoną”, gdy jest uzyskiwany z serwatki. Dzięki temu, że permeat serwatki jest bogaty w laktozę, ale ma niską zawartość białka, może być stosowany do produkcji słodyczy, wyrobów piekarniczych i tłuszczów. Dodawany jest również do produkcji lodów, serów topionych, napojów i kosmetyków.
Białko Ziemniaczane

Białko Ziemniaczane

Das Kartoffelprotein wird später gereinigt, gedämpft und geschält. Die Stärke wird dann mit Wasser extrahiert, um eine proteinhaltige Aufschlämmung zu bilden, die mit Säure behandelt und dann getrocknet und pulverisiert wird. Kartoffelprotein ist ein feines, lockeres Pulver, hellgrau oder gelbgrün und hat einen typischen getrockneten Kartoffelgeruch. Der Rohstoff für die Herstellung von Kartoffeleiweiß sind Stärkekartoffeln polnischer Herkunft.