Produkty dla politen 1200 g (3)

Koncentrat Białka Mlecznego 80%

Koncentrat Białka Mlecznego 80%

Koncentrat białka mleka (MPC) to skoncentrowane mleko w proszku, które zazwyczaj zawiera 80% białka mleka. Produkowany jest ze świeżego i pasteryzowanego mleka odtłuszczonego poprzez filtrację i suszenie rozpyłowe. Stosunek wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości laktozy sprawia, że produkt ten jest powszechnie stosowany w produkcji żywności niskowęglowodanowej oraz napojów wzbogaconych w białko. Można go również dodawać między innymi do wypieków, deserów, produktów hodowlanych, napojów mlecznych, sosów i serów.
Transglutaminaza - dodatek do żywności i enzym żywnościowy

Transglutaminaza - dodatek do żywności i enzym żywnościowy

Transglutaminase is a food additive, it’s an enzyme that forms crosslinks between protein molecules. The main product groups with using Transglutaminase: meat products, sausage/ham products, seafood products, bakery products, dairy and vegan products. There are benefits of using TG: * Improves meat texture and binding between pieces of meat * Reduces phosphates * Reduces water loss during cooking processes * Enhances the final texture in low sodium products * Improves texture and elasticity * Increases gel strength, facilitating protein losing * Reduces the content of gums and gelatins etc. The most application is for: meat products, dairy products, seafood products, bakery products, cheese/cottage products, vegan products.
Koncentrat Białka Sojowego 60% – Klasa Paszowa

Koncentrat Białka Sojowego 60% – Klasa Paszowa

Il concentrato di proteine di soia (SPC) è un prodotto purificato ottenuto dalla farina di soia decorticata e sgrassata tostata mediante separazione dai carboidrati (zuccheri solubili) utilizzando la più recente tecnologia di estrazione all'avanguardia nell'UE.