...Aguardiente "Blanche" uzyskuje się z tych samych cydrów, które są wykorzystywane do produkcji naszego calvados. Destylowana w kolumnowym alembiku, jest redukowana i nie jest starzona, aby zachować intensywność i świeżość aromatów jabłkowych.
Waga brutto: 1450g
Waga opakowania 6: 9kg...
...Nazwa: Aguardiente Antioqueño Tradicional
Kategoria: Aguardiente
Pochodzenie: Kolumbia
Zawartość alkoholu: 29%
Prezentacja: 1000ml
Noty degustacyjne: Anyżowy, prezentuje przyjemne, lekko złagodzone nuty alkoholowe, które w połączeniu tworzą ciepły i niezrównany smak oraz aromat. Destylat z anyżu o unikalnym smaku, między słodkim a pikantnym.
Uwagi: Wytwarzany z alkoholi ekstra neutralnych, naturalnych esencji anyżowych oraz wody pitnej poddanej filtracji węglowej.
Jak pić: Samodzielnie lub z sokiem owocowym, lodem lub wodą.
...Likier ziołowy wytwarzany z brandy pomace (Aguardiente de Orujo), do którego dodano aromatyczne zioła. Zioła te pochodzą z europejskich szczytów i zazwyczaj używane są do parzenia herbaty.
... cukrowej produkowanej wyłącznie w Brazylii, z zawartością alkoholu wynoszącą od 38 do 48% i przetwarzanej w temperaturze około 20°C, która powstaje w wyniku destylacji fermentowanego moszczu z trzciny cukrowej.
Nie trzeba przedstawiać słynnego koktajlu Caipirinha, przygotowanego z Cachaçy, limonki i cukru trzcinowego.
Brazylia produkuje również Cachaças starzone w specjalnych beczkach, które nadają ciekawe tonacje smakowe.
W zależności od regionów, cachaça może mieć inne nazwy, takie jak aguardiente, pinga, branquinha, birita, caninha, gas lub óleo.
Likiery i destylaty. Aguardiente de orujo, napój spirytusowy, likier ziołowy, likier miodowy i likier kawowy, byliśmy pionierami w produkcji likieru z kasztanów oraz queimada, nie zapominając o naszej słynnej kremie z orujo.
Inną niedawną kreacją jest krem kawowy i krem toffi, boski przysmak dla najbardziej wyrafinowanego podniebienia oraz likier kolendrowy.
Holdingdrinks to firma zajmująca się produkcją i dystrybucją napojów alkoholowych. Obecnie mamy na rynku pięć produktów: RON AÑEJO, LICOR CAFE, CREMA DE LICOR, AGUARDIENTE DE ORÚJO oraz LICOR DE HIERBAS, które są wytwarzane w jak najbardziej naturalny i tradycyjny sposób.