Bułgaria, Veliko Tarnovo
... miesiące, to idealny wybór na ochłodzenie. Może być również serwowane z różnymi deserami i owocami. W zależności od preferencji, jego smak można wzbogacić o dodatki, takie jak świeże kawałki melona lub liście mięty. Wskazówki dotyczące przechowywania: Produkt należy przechowywać w temperaturze -18°C lub niższej w zamrażarce. Zaleca się spożycie w krótkim czasie po otwarciu opakowania. Opakowanie...
...żelazo, potas i mangan, co poprawia poziom hemoglobiny i wspomaga funkcje mózgu. Liście mięty są niskokaloryczne i zawierają minimalne ilości białka i tłuszczu, więc łatwo możesz dodać je do swojej diety odchudzającej. Mięta zawiera związek znany jako karwon, który nadaje jej łagodny, słodki i orzeźwiający smak. Karwon występuje również w kminku i nasionach kopru. Mięta natomiast jest bogata w mentol i menton, które nadają jej ostry, pikantny smak.
Bułgaria, Sofia
...Korzyści: kardamon ma mocny, słodki i pikantny smak oraz aromat, z nutami cytryny i mięty. Kardamon ma dymny akcent i orzeźwiający smak mentolu. Czasami nasiona lub strąki kardamonu są żute, aby odświeżyć oddech i jako Użycie: Mielony kardamon jest powszechnie stosowany w potrawach słodkich. Używa się go w garam masala. Przyprawa ta jest również wykorzystywana do przyprawiania warzyw i potraw mięsnych. Dodaje się go do kawy tureckiej, herbaty i różnych napojów. Jest to bardzo intensywna przyprawa, którą można łatwo stosować w potrawach i napojach. Opakowanie: 100g, 200g i luzem.
Bułgaria, Kalofer
... zbierają ją i przetwarzają na gęsty, ciemny miód o niskiej zawartości wody. W kolorze jest ciemniejszy od naszego miodu nektarowego i ma czerwonawy odcień. Smak jest intensywniejszy (lekko gorzki), ma bardzo przyjemny dębowy/drzewny aromat. Można w nim wyczuć również delikatny smak dzikiego tymianku i mięty. Uwaga: Miód może być płynny lub skrystalizowany (cukrowany). W przypadku krystalizacji...
Popularne kraje dla tego hasła wyszukiwania