Orkisz to stara odmiana pszenicy, ceniona z uwagi na walory zdrowotne. Przez długi okres czasu była zapomniana, a obecnie jest odkrywana na nowo.Orkis...
Wiórki kokosowe otrzymuje się z miąższu orzecha palmy kokosowej, który najpierw się suszy, a później ściera na drobne wiórki. Miąższ jest bogaty w skł...
Orzechy laskowe, podobnie jak inne orzechy, posiadają liczne właściwości odżywcze. Zawierają witaminę E, nazywaną „witaminą młodości i płodności”. Zaw...
Amarantus, nazywany również szarłatem, to jedna z najstarszych roślin, jakie człowiek zaczął uprawiać. Jego właściwości zdrowotne doceniali Aztekowie,...
Mąka ryżowa jest produktem bezglutenowym, ma delikatny, neutralny smak. Powstaje ze zmielonego ryżu. Jest na co dzień stosowana w kuchni azjatyckiej d...
Adaptogeny to nietoksyczne rośliny, charakteryzujące się specyficznym wpływem na ludzkie ciało i umysł. Nadrzędną właściwością wszystkich adaptogenów ...
Powstają ze zmielonych ziaren orkiszu, który w kuchni polskiej jest znany i stosowany od wielu lat. Przez długi okres czasu był zapomniany, a obecnie ...
Mąka pszenna typ 750 pozyskiwana jest z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które posiadają certyfikat ekologiczny. Jest to jeden z najbardziej popula...
Ostryż długim, nazywany również szafranem indyjskim, a powszechnie znany jako kurkuma jest rośliną z rodziny imbirowatych, rosnącą dziko w Indiach i u...
BIO olej kokosowy jest olejem najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno i nieoczyszczony. Pochodzi z upraw ekologicznych. Uzyskuje ...
Ciecierzyca to inaczej cieciorka lub groch włoski, pochodzi z grupy roślin strączkowych i ma liczne właściwości zdrowotne. Doskonałe źródło białka i n...