...Guma ksantanowa to polisacharyd powszechnie stosowany jako dodatek do żywności o kodzie E415. Pozyskiwana jest z fermentacji roślin, takich jak kukurydza czy cukier trzcinowy. Ostateczny produkt to sypki, biały proszek, który łatwo rozpuszcza się w wodzie i ma trwałość wynoszącą około dwóch lat. Firma Foodcom S.A. dostarcza swoim Partnerom Biznesowym gumę ksantanową w workach po 25 kg.
Jest...
...Guma ksantanowa to naturalnie występujący polisacharyd, który jest zatwierdzony jako dodatek do żywności w UE pod numerem E415. Poprzez hurtowników i handlowców, guma ksantanowa jest często importowana z Chin, Niemiec i Korei Południowej.
W produkcji żywności bezwonny, lekko żółtawy proszek jest stosowany jako środek żelujący, zagęszczacz i wypełniacz. Dodatek do żywności jest używany w wielu...
...Alternatywnie do masy cukrowej, możesz użyć tej Masły Czekoladowej do modelowania - Czekolada.
Z jej pysznym zapachem czekolady, jest łatwa w obróbce, a Twoje kreacje będą się również łatwo kleić bez dodatków.
Składniki: Cukier, syrop glukozowy, masło kakaowe, skrobia ziemniaczana, kakao 22-24%, woda, emulgatory E422 i E415, konserwant E202, aromat.
Możliwe ślady: Gluten, jajko, orzeszki...
... polimerów takich jak PS, PET, PVC, PMMA itd...
Pompa WITTE typu EXTRU jest również przeznaczona do zastosowań spożywczych (likiery, guma do żucia).
Korpus: Stal wysokotemperaturowa DIN 1.6582 (4340), stal nierdzewna DIN 1.4313 (E415), różne obróbki w
Wały: stale specjalne, obróbki powierzchniowe, zęby helikalne, zęby w kształcie chevron (bez pulsacji).
Łożyska: Stal narzędziowa, Alu-brąz, NiAg...
...Składniki: Cukier, Kakao 31%, skrobia naturalna, dekstroza, sól, olej pomarańczowy, guma guar [E412], guma ksantanowa [E415]. Alergeny: Może zawierać śladowe ilości mleka, glutenu, orzechów oraz naturalnych siarczynów z powodu obecności w strefie.
Wybór: Torebka - 500 g
Energia: 407 Kcal / 1722 Kj
Elementy odżywcze: Na 100g
Tłuszcz: 7,3g
W tym nasycone: 5,1g
Węglowodany: 78,6g
W tym cukry: 63,3g
Białko: 6,8g
Sól: 0,48g...
...Elastyczna masa cukrowa do warstwowania i modelowania. Dostępne są różne kolory. Rolowana masa cukrowa może być produkowana jako marka prywatna. Również w różnych kolorach lub naturalnych kolorach oraz według różnych przepisów na masę cukrową.
Składniki masy cukrowej: cukier, syrop glukozowy, skrobia pszenna, olej roślinny (z orzechów palmowych, palmowy), tłuszcz roślinny (palmowy), woda, dekstroza, emulgator E472c, zagęszczacz E415, aromat, barwniki (różne w zależności od koloru, używane są barwniki azo).