Pochodzenie
Stewia, znana również jako zioło miodowe, to naturalny słodzik pochodzący z liści południowoamerykańskiej rośliny Stevia rebaudiana. Subst...
Peroksydacja i reakcja wewnątrzcząsteczkowa
Oleje oliwne stają się zjełczałe z upływem czasu. Zjełczenie to chemiczna modyfikacja struktur molekularny...
Aromat na bazie alkoholu, sformułowany z wysokowydajnych esencji, które pozwalają na perfumowanie otoczenia w niskich dawkach, z zapachem o dużej trwa...
Kleje anaerobowe składają się z mieszanki różnych akrylatów, które reagują w warunkach braku tlenu i kontaktu z metalem za pomocą mechanizmu utwardzan...
Fosforan cynku marki KRONPHOS PZ nadaje się do farb, żywic, żywic epoksydowych, poliuretanów, aminokwasów, akrylatów i gumy. Niska zdolność refrakcyjn...
Chemikalia tiosantymonat sodu(V) nonohydrat lub sól Schlippe [Na3SbS4·9 H2O] jest używana do barwienia/patynowania brązu i mosiądzu* oraz do wielu inn...
Rhodiola Rosea to cenna roślina adaptogenna z naturalnego skarbu Syberii. Unikalność adaptogenów polega na ich zdolności do zwiększania
odporności org...
Aromaty reakcyjne (smaki procesowe), buliony i wywary w postaci proszku lub pasty. Są one idealne do nadawania charakterystycznego smaku potrawom, tak...
Agenty teksturujące mające na celu zapewnienie trwałości oraz odporności na upływ czasu i warunki użytkowania, przechowywania, przetwarzania i transpo...