... kuchniach, takich jak kuchnia basenu Morza Śródziemnego. Często stosuje się go z rybami lub kurczakiem. Dobrze komponuje się również z pieczonymi warzywami lub w puree warzywnym.
Możesz dodać kilka nasion fenkułu do sałatek. Dziki fenkuł może być również używany w curry lub jako napar. Kilka nasion fenkułu można również ułożyć na świeżym serze kozim, aby dodać nowych aromatów.
Worek: 20 kg...
...Jest skomplikowany przez ostropest plamisty, gatunek dziko rosnący powszechny w całej Europie. Uprawia się go również jako roślinę ozdobną. Ostropest plamisty jest związany z baobabem, typowym drzewem suchej strefy tropikalnej Afryki, symbolem Senegalu. Jego owoc nazywany jest również „chlebem małp”. Pochodzący z południowej Europy i Azji Mniejszej, gdzie wciąż rośnie dziko, fenkuł jest spożywany od najdawniejszych czasów.
... (substancje rakotwórcze, mutagenne i toksyczne dla rozrodu). Wprowadzenie pośrednie jest technicznie nieuniknione w dobrych praktykach produkcyjnych.
Referencja: PB-2213545-30
Obecność waniliny: Tak
Temperatura zapłonu: 85°C
Pochodzenie: Opracowanie Terre De Bougies & Produkcja Francja (Grasse) Gwarancja
Notatki: Anyżowy, Hesperydowy, Pomarańczowy, Zielony
Głowa: anyż/fenkuł/neroli
Serce: petitgrain bigaradier/kwiat pomarańczy/zielona pomarańcza
Podstawa: migdał/heliotrop/wanilia...
Od 2020 roku EPICES DU SOLEIL oferuje przyprawy w 100% naturalne, bez dodatków i barwników.
Wprowadź śródziemnomorskie słońce do swoich potraw. Przyprawy pochodzą z roślin, które rosły na surowej glebie, uprawiane przez małych producentów, którzy żyją z własnych plonów. Te przyprawy korzystają z klimatu śródziemnomorskiego, który wyróżnia się jakością światła i obfitym nasłonecznieniem.
Pochodzą...
...Herbata ziołowa Fennel "Romon Nature".
Fenkuł to wieloletnia roślina aromatyczna. Jego nasiona są wykorzystywane ze względu na korzyści w przypadku dolegliwości żołądkowych, ale także ze względu na ich działanie wspomagające eliminację i trawienie.
CERTYFIKAT AB ROLNICTWO EKOLOGICZNE. 100% ekologiczne, inaczej nic - zobacz informacje w naszej sekcji: Herbaty, napary, zioła prowansalskie.
Produkt Laboratoriów "ARAQUELLE" w Lançon de Provence.
...FENKUŁ ZWYCZAJNY - Foeniculum vulgare
Oprócz swoich właściwości leczniczych, dziki fenkuł w kuchni to świeża i słodka przyjemność, która wzbogaci Twoje potrawy. Smak przypominający anyż.
Roślina
Fenkuł zwyczajny - Foeniculum vulgare.
Kuchnia
Napary, wywary, proszek, nalewki, syropy, w cukrze, w winie, makarony, ryż, woki, tajine, warzywa.
Forma / Ilość
Całe nasiona BIO SUSZONE / 40g - 300g...
...Fenkuł ma bardzo świeży, słodki i anyżowy smak, jest używany jako przyprawa.
Zastosowania fenkułu w kuchni:
Fenkuł harmonijnie łączy się z anyżem, kozieradką, estragonem, czosnkiem, kminkiem, lawendą, gałką muszkatołową, oregano, rozmarynem, pietruszką, szałwią i tymiankiem.
Sprawdza się również doskonale z grzybami, cykorią i serami.
Nasiona fenkułu wspaniale komponują się z rybami, owocami...
EARL Au fil des saisons znajduje się w Lot i Garonne, historycznym regionie produkcji warzyw. Cała działalność jest certyfikowana w rolnictwie ekologicznym przez Qualisud, a także uzyskaliśmy certyfikat Biocohérence. Specjalizujemy się w produkcji warzyw (sałata, cukinia, papryka, bakłażan, fenkuł, rzodkiew, czarna rzodkiew, cebula dymka...) zarówno w sprzedaży świeżej, jak i dla przemysłu...