... selekcjonowane, obierane, sortowane, myte, a następnie suszone. To w momencie suszenia sok z daktyli koncentruje się i rozwija wszystkie swoje niemal karmelizowane aromaty. Następnie producent umieszcza daktyle Kabkab w wiadrach. Następnie je wyciska, aby część soku wydostała się na zewnątrz.
Zastosowanie:
Aby w pełni cieszyć się wszystkimi aromatami daktyla Kabkab, zalecamy spożywanie go na surowo jako małą przekąskę, deser lub zanurzonego w tahini (pasta sezamowa).
Wiadro: 4 kg...
...Daktyl Mazafati to odmiana daktyli, która występuje tylko w Iranie.
Jej świeży smak, miękka i soczysta tekstura sprawiają, że jest wyjątkowa. Jest naturalnie słodka i nie zawiera żadnych dodatków ani konserwantów.
Możesz chrupać daktyle przez cały dzień jako przekąskę lub dodawać je do sałatek, aby nadać im bardziej wykwintny charakter.
Możesz również wykorzystać daktyl w pieczeniu.
...Odkryj nasz organiczny syrop daktylowy o unikalnym smaku, a przede wszystkim bez dodatku cukru!
Znany również jako "melasa" lub "miód daktylowy", syrop daktylowy to sok uzyskiwany z naturalnych daktyli.
Aby go uzyskać, daktyle poddawane są bardzo precyzyjnemu procesowi gotowania, a następnie są wyciskane i filtrowane.
Organiczy syrop daktylowy Les Palmiers d'Anis jest wyjątkowy, ponieważ...
...Ten chutney doskonale komponuje się z zimnym mięsem, domową terriną lub serami twardymi. Spróbuj, a na pewno się zachwycisz.
Składniki: Gruszki - Daktyle - Suszone winogrona - Cebula różowa - Nasiona gorczycy - Ocet hibiskusowy - Cukier brązowy - Stary rum -
Alergeny: Owoce suszone...